Afsluiting van de Kampioenschappen ORC-CLUB-zuid en eenheidsklasse First 31.7 in de 35e DELTAWEEK

Colijnsplaat 10 juli 2005: Vandaag werd de 35e Deltaweek afgesloten met de finale wedstrijden voor het Kampioenschap First 31.7 en ORC-CLUB. Ook werd de Deltaweek voor de IMS jachten afgesloten. De ORC-Club en IMS klassen moesten door gebrek aan wind lang wachten voor ze van start konden gaan. Tenslotte lukte het na ruim 2 uur om de geplande korte wedstrijd door te laten gaan.
Voor de meeste klassen brachten deze laatste wedstrijd geen grote veranderingen.

Zeeuwen doen het goed in de kampioenschappen Met uitzondering van de ORC 1 klasse wonnen in alle klassen van het ORC-CLUB Kampioenschap Zuid de Zeeuwse schippers het kampioenschap.

Namens de Klasse organisatie, de Noordzeeclub, reikte Ab Pasman de kampioenswimpels uit De kampioenswimpel is het traditionele sein dat de schepen een jaar mogen voeren om te tonen dat ze kampioen zijn.
Wimpels werden uitgereikt aan de volgende schippers en hun bemanning:

ORC1- Schipper J Bart uit Hellvoetsluis en de bemanning van de NED 5375 J-Rover

ORC2 Schipper John Dijkstra uit Arnemuiden met de bemanning van de NED 4289 Spirit Lady

ORC3 Schipper Arie den Dikken uit Veere met de bemanning van de NED 7106 Luchtvogel

ORC4 Schipper Roy van Aller uit Breskens met de bemanning van de NED 4627 Noordwind

In het kampioenschap First 31.7 eenheidsklasse werd B de Hartigh uit Rotterdam met als thuishaven Breskens de aller eerste kampioen.
Hij mocht van de voorzitter van de klasse organisatie Rein Bakker niet alleen de Kampioens wimpel in ontvangst nemen maar als Nederlands kampioen ook een grote, foeilelijke beker.
Tenslotte won hij ook nog de Serry award als wisselprijs in de Deltaweek.

Winnaars van de wisselprijzen IMS 1 & 2 in de Deltaweek:

Het Zilveren schip voor de winnaar in de klasse IMS 1 Werd uitgereikt aan A. Vos uit Oss schipper van de Foxy

De scheepsbel voor de winnaar in de klasse IMS 2 Werd voor het 2e achtereenvolgende jaar uitgereikt aan Lenaerd van Oeveren uit Heikenszand schipper van de Xanadu

Foto © Dirk Epke

Meer uitslagen op: www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: