Eerste Kampioenschap First 31.7 succesvol verlopen

Afgelopen weekend heeft de First 31.7 haar eerste officiele kampioenschap verzeild. In 3 dagen kregen de 20 deelnemende teams een afwisselend programma van 6 wedstrijden voor de kiezen.

Op vrijdag werd een 40 mijls race op zee gevaren die werd gewonnen door Prime Time van team den Hartigh. Met een knobbelige zee en een zwakke en later matige noordelijke wind waren het lastige omstandigheden voor de deelnemers. Op zaterdag werden er 4 windward-leeward wedstrijden gevaren op de Oosterschelde. Tijdens de eerste 2 wedstrijden stond er slechts een zwakke wind die aan het eind van de 2e race zelfs even wegviel. Na de passage van een wolkenband, draaide wind van noordoost naar noord en nam toe tot ca. 12 knopen. Tijdens de 3e en 4e race bleek vervolgens de extra dimensie van het eenheidsklasse varen, omdat het hele veld binnen enkele minuten wist te finishen. Zondag werd het kampioenschap afgesloten met een 20-mijls race op de Oosterschelde. Bij de start was de wind nog zwak maar naarmate de race vorderde nam de wind toe tot ongeveer 15 knopen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door Prime Time, die ook op zaterdag over de 4 wedstrijden gemiddeld de beste prestatie had neergezet.

Uiteindelijk wist team den Hartigh dan ook het eerste Kampioenschap overtuigend te winnen voor Garce van team van den Bossche en Shoebox van team Sondag.

Zowel de organisatie als de deelnemende teams spraken van een bijzonder succesvol verlopen kampioenschap. Prima zeilcondities, een uitstekende organisatie, die in handen was van de Deltaweekorganisatie en een sterk deelnemersveld met 20! schepen. Al met al een hoogtepunt in de nog jonge geschiedenis van deze kort geleden erkende eenheidsklasse.

www.first317.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: