Wannes Van Laer Belgisch Kampioen Laser 2005

Tijdens het weekend van 9-10 juli werd het Open Belgisch Kampioenschap Laser gevaren. Organiserende club: RBSC Duinbergen. 26 Lasers zeilden voor deze nationale titel. Na een knappe overwinning tijdens Flanders Youth Regatta slaagde Wannes Van Laer er opnieuw in de titel te pakken. Het lijkt wel dat hij een abonnement heeft op de eerste plaats. Alle 7 reeksen van het BK mocht hij op zijn naam zetten.

Rond 11u mochten de Lasers op het water. Toen stond er nog niet zoveel wind, maar het duurde niet lang voor er een mooie drie beaufort blies. Het race comité leverde heel goed werk, waardoor er zaterdag gemakkelijk vier mooie reeksen konden gevaren worden.
Op zondag was het even wachten tot het parcours goed lag t.o.v. van de wind en de stroming. Ook toen ging verliep alles heel vlotjes. Bij de laatste twee reeksen was de wind nog een beetje opgekomen en dus werd het zalig voor de laseristen om voordewind op de golven te surfen.

Nicolas Dumonceau leek net als Wannes een abonnement genomen te hebben, maar dan op de 2e plaats.Nicolas Dumonceau zeilt niet zo heel veel meer in Laser maar heeft duidelijk met volle teugen genoten van zijn weekend, zeker voor de wind deed hij het prachtig.
Op de 3e plaats vinden we eerste Master, Thierry den Hartigh.
Voor Yannick Lefebvre was het weerom afzien met deze wind, maar hij kon zich toch als 1e Junior plaatsen. Hij werd 5e in het totaal klassement net na Maxime Parein.

Totaal klassement op: http://rbsc.duo.be/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: