Titelverdedigers Bundock/Ashby (AUS) prolongeren Wereldtitel Formula 18 Catamaranzeilen 2005

Laatste finaledag zorgt voor opschudding in het klassement!
De Australische titelverdedigers Darren Bundock en Glenn Ashby tonen zich heer en meester aan de Nederlandse kust. Na een verloren donderdag, waar de wind het geheel liet afweten, heeft de slotdag voor groot spektakel gezorgd in het eindklassement. Team Kenbeek/Brouwer, tot vanmorgen aanvoerders van de ranglijst, verspeelden de eerste plaats door een te vroege start in de tweede race van vandaag. Team Booth/Dercksen wisten op te rukken van een tiende naar een tweede plaats. De Duitse broers Sach/Sach behielden de derde plaats door een mooie serie te varen.

Vrijdagochtend werd op het Hoekse water gestart onder nagenoeg ideale zeilcondities. Een krachtige ZW4 blies de catamarans in record tijd naar de finishlijn. Snelheden van meer dan 35 km/uur waren geen uitzondering. In de loop van de dag nam de windsnelheid iets af waardoor de lichtere teams in de daarop volgende races beter aan hun trekken kwamen.

De winnaars ontvangen vanavond om 20.00 uur de beker uit handen van Erica Terpstra, voorzitter van het NOC*NSF. De top vijf van het eindklassement van de Gold Fleet is als volgt:

1. Darren Bundock / Glenn Ashby (AUS 69)
2. Mitch Booth / Herbert Dercksen (NED 111)
3. Helge Sach / Christian Sach (GER 123)
4. Jean-Christophe Mourniac / Franck Citeau (FRA 1907)
5. Remco Kenbeek / Paul Brouwer (NED 1)

De winnaar van de Silverfleet is het Engelse team Simon Kearns / Ben Burns (GBR 1629)

Perfecte Zeilcondities
Zowel de eerste twee kwalificatiedagen als de finaledagen van het Wereldkampioenschap F18 zijn onder perfecte weersomstandigheden gezeild. De week startte met een variabele wind tussen 3 en 5 beaufort. De sterke stroming in combinatie met een afnemende wind speelde op woensdag voor velen een lastige rol. Na de windstilte op donderdag startte de vloot op vrijdag extra vroeg met een ZW4.

Stena Line F18 Worlds 2005
Het WK F18 catamaranzeilen wordt voor de zesde maal gehouden en het is voor het eerst dat dit aan de Nederlandse kust plaatsvindt. De organisatie van de F18 Worlds 2005 vindt plaats in nauwe samenwerking en met ondersteuning van de Hoekse Watersport Vereniging, de deelgemeente Hoek van Holland, Rotterdam Sportjaar 2005 en hoofdsponsor Stena Line.

In 2006 vindt het WK F18 van 8 tot 15 juni plaats in Hyères, Frankrijk.

www.f18worlds2005.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: