Peter Laureyssens 4e in de Open demi Clés

Vrijdag ging om 13h00 de Open demi Clés van start voor de mini 650's.
Dit was de voorlaatste wedstrijd en de "Transgascogne" die Zondag 24-07 van start gaat, is de laatste appetizer voor Peter aan het grote werk de "Mini Transat" begint.

De Open demi Clés is een wedstrijd van 110 mijl van Lorient naar La Rochelle via enkele eilanden en verplicht te ronden boeien.
Er lagen een 60-tal mini's aan de start waarvan 36 series en 24 proto's.
De wind was zwak en veranderlijk en is in de late avond aangewakkerd tot 15 ktn. Peter nam een uitstekende start, waardoor hij onmiddellijk de leiding nam bij de series, zodat de rest van de vloot op achtervolgen was aangewezen. Deze positie heeft Peter kunnen houden tot op 10 mijl voor de finish in La Rochelle.
Hier gebeurde exact hetzelfde wat ook in de Mini Fastnet gebeurde. De wind viel volledig weg onder de kust zodat de hele vloot na een hele poos te liggen dobberen weer bij elkaar lag in een totale windstilte. De vloot heeft zich dan opgesplitst in 2 groepen. Eén groep koos ervoor om onder de wal te lopen, en de andere groep nam de optie om van de kust weg te varen om wind te zoeken. Peter zat bij deze laatste groep. Dit bleek uiteindelijk niet de beste keuze daar 3 andere series die onder de wal gekropen waren voor hem eindigden.

Toch weer een prachtige prestatie die laat zien dat Peter klaar is voor het grote werk.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: