Zeilrace Scheveningen - La Rochelle: Michel Kleinjans verdedigt titel

Zaterdag 16 juli om 12u00 werd in Scheveningen de start gegeven van de grootste Nederlandse langeafstandswedstrijd: via de Houtrustboei, en wat tonnen onder de Engelse kust moeten de deelnemers naar Eddystone Rock. Van daaruit steekt de vloot het kanaal weer over naar Ouessant, om vervolgens via de Zuidbretoense eilanden Belle Ile, Yeu en Ré de finishlijn bij La Rochelle te bereiken.

Omdat hij de vorige editie op zijn naam schreef, en ook een beetje dankzij de problemen in de OSTAR, kon Michel Kleinjans zijn ROARING FORTY voor deze wedstrijd inschrijven. Vriend-zeilmaker Ian Wittevrongel perste de laatste weken in zijn Blankenbergse zeilmakerij de laatste druppels zweet uit z’n lijf om Michel op deze tocht te vergezellen. De ROARING FORTY (Lutra open 40) zeilt in de double-handed-klasse, in goed gezelschap van ondermeer de ORA PRO NOBIS (BH 41) van Jean-Marie Dessaux.

Het wedstrijdveld bestaat in totaal 57 ingeschreven boten: 5 zeilen de race double-handed, 40 schepen zeilen onder de ‘Race’-vlag naar La Rochelle (waaronder grote kleppers zoals de Bressiaanse SECOND LOVE van de Zeeuwse pornokeizer Gerard Cok), in de Rally-divisie tenslotte schreven twaalf schepen in.

www.zeilrace-rally.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: