Aanbrengrace goede opwarmer voor 35e Deltaweek

Vrijdag 1 juli werd de eerste wedstrijd gevaren van de Deltaweek 2005. De Aanbrengrace ging van Krammersluis naar Zierikzee. Het was prachtig zeilweer met iets hardere wind dan voorspeld, waardoor de dag een prima oefendag was voor het echte wedstrijdgeweld dat morgen van start gaat.
Voor de Aanbrengrace verschenen 45 boten aan de start.

Zaterdag 2 juli worden er wedstrijden gevaren in de klassen IMS, ORC-Club, Rond & Platbodems en de eenheidsklassen X99 en Maxfun. Daarnaast worden er wedstrijden gevaren in de ongemeten klasse. Er zijn drie starts, ten oosten en ten westen van de Zeelandbrug. In totaal zullen ongeveer 140 schepen aan de start verschijnen.

Traditioneel is het eerste weekend van de Deltaweek het drukste weekend met meer dan 800 deelnemende zeilers. Het levert altijd mooie beelden op.
Toeschouwers hebben het beste zicht op de wedstrijdvelden vanaf de dijk bij De Val. Spannend is het ook altijd in de haven van Zierikzee, waar de nerveuze bedrijvigheid aan boord van de wedstrijdschepen een goede graadmeter is voor het enthousiasme, de motivatie en de betrokkenheid van de wedstrijdzeilers.

Dit is de 35e editie van de Deltaweek, het zevende lustrum voor de vereniging. Onder leiderschap van de nieuwe voorzitter, Jo van Sprangen, is de vereniging al enkele maanden bezig om er een speciale jubileumeditie van te maken. De Deltaweek 2005 wordt zaterdag 2 juli om 18.00 uur officieel geopend door Cees van Liere, voorzitter van ZeViBel (vereniging voor Zeeuwse Beroepsvisserij) en burgemeester van de gemeente Noord-Beveland. De opening vindt plaats in de grote tent die staat bij het Luitje in Zierikzee. Het traditionele feest op zaterdagavond in de grote tent wordt opgeluisterd door een optreden van de band Backflash.

Winnaars in de verschillende klassen:
ORC-1: Blue Chip van schipper Stouten uit Hellevoetsluis;
ORC-2: Geintje van schipper van Dijk uit Oss;
ORC-3: Voor de Bakker van schipper Bakker uit Rotterdam;
ORC-4: De Drammer van schipper Rietdijk uit Eindhoven;
Ongemeten schepen: Mathilde van schipper van de Vrie uit Tilburg;
Rond- en Platbodems B: De Nieuwe Maen van schipper van der Dussen uit Moergestel;
Rond- en Platbodems C: De Droncke Oort van schipper van Duivenduik uit Tholen;

www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: