Breskens Sailing Weekend 26, 27, 28 augustus 2005

Op 26, 27 en 28 augustus wordt voor de tweede maal het Breskens Sailing Weekend georganiseerd volgens de nieuwe formule waarmee in 2004 de oude Breskens Week nieuw leven is ingeblazen.

De Breskens Week was een wedstrijdserie waarin de verschillende Belgische zeilverenigingen samen met de Watersportvereniging Breskens hun traditionele wisseltrofeeën verzeilden. Door veranderingen in de handicapsystemen raakte de zaak steeds verder verbrokkeld en nam de animo om deel te nemen navenant af. Vorig jaar heeft het sterk verjongde comité de zaak nieuw leven ingeblazen door een aantal aanpassingen. Ten eerste werd het evenement geconcentreerd naar een weekend en werd een nieuwe impuls aan het sociale gebeuren gegeven. Een gezellige feesttent met muziek en zeer betaalbare schippersmaaltijden zorgden voor een uitstekende sfeer.

Het belangrijkste echter was het initiatief om ervoor zorg te dragen dat de Belgische jachten werden voorzien van een ORC handicap zodat iedereen samen in één klassement tegen elkaar kon strijden. Daarnaast werden ook aparte klassementen berekend die nodig waren voor verschillende jaarprijzen zoals het Noordzeekampioenschap van de Belgische kust.

Tevens werd er flink aan getrokken om een aantal eenheidsklassen naar Breskens te lokken. Het resultaat was een mooie vloot die met passie streed om de vele prachtige wisseltrofeeën.

Het Comité hoopt dit jaar weer meer jachten aan de lijn te krijgen. De Monding van de Westerschelde heeft alles in zich om onder alle omstandigheden mooie banen uit te leggen. Een indrukwekkende vloot van hulpschepen is paraat om dit alles vlekkeloos te laten verlopen.

Organiserende verenigingen:

BRYC Brussel
RBSC Gent
RYCB Antwerpen
SRNA Antwerpen
KNR&ZV De Maas Rotterdam
KNZRV Muiden
WV Breskens Breskens

Naar de inschrijvingen: www.breskenssailing.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: