AANKONDIGING: Open Nederlandse Kampioenschappen Ronde- en Platbodemjachten 2005

Voor de tweede maal zal het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Rond- en Platbodems in Medemblik worden gehouden.
Dit jaar financieel ondersteund door de KAS BANK Private Banking.

Na het succesvolle ONK in 2004 werd er onmiddellijk besloten in 2005 terug te zullen komen naar het Regatta Center Medemblik.
In 2004 nam schipper Niek Hoek de bokaal me naar huis in de VA klasse met zijn
" T Vliegend Hart" . In de VB klasse ging de overwinning naar T. Hopman.
De wedstrijden in 2004 kenmerkten zich door de sportieve strijd tussen deze "moderne" klassieke schepen.

De Lemsteraak is van oorsprong een visserschip uit het begin van de vorige eeuw wat al in de jaren 20 werd gebruikt om als jacht om te bouwen. Thans bestaan er 2 soorten in diverse klassen. De klassieke waarvan de "Groene Draeck" het schip van Koningin Beatrix de bekendste is en de Visserman. Een Lemsteraak met een opvallend lage opbouw. Beide typen kunnen aanzienlijke snelheden ontwikkelen welke een spannende strijd zullen opleveren in de ONK 2005.

Het ruime wedstrijdwater en de mooie jachthaven zijn voor deze schepen een prima locatie voor het houden van wedstrijden.

Op 2, 3 en 4 september zullen de V/VA, VB. H, HA/ HB hun Nederlands kampioenschap varen georganiseerd door WSV Bestevaer vanuit Regatta Center Medemblik.
De Vissermans Aken zijn met hun 16 meter lengte en 35 ton zwaar de grootste van het veld. Deze schepen worden gevaren met ongeveer 8 tot 10 bemanningsleden.
Verwacht aantal boten is ongeveer 35.

Op Vrijdag tot en met Zondag zullen er 6 wedstrijden gevaren worden, variërend van korte banen tot lange banen. De korte banen zullen zowel Upwind Downwind en Driehoeksbaan rond uitgelegde boeien gaan. De lange baan zal worden gevaren rond bestaande boeien van het IJsselmeer.
Zaterdagavond wordt er na het happy hour een diner en feest georganiseerd.

www.wsvbetsevaer.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: