Bronzen medaille voor Rutger van Schaardenburg tijdens ISAF Jeugd WK in Korea

Busan, 22 juli 2005 - De 17-jarige Rutger van Schaardenburg uit Dordrecht heeft in Korea tijdens het ISAF Jeugd WK een bronzen medaille in de Laser klasse behaald. De wedstrijd die voor vandaag gepland stond is uiteindelijk niet meer gevaren. Het was zeer mistig op het water en dus werd er besloten de wedstrijd niet door te laten gaan. De stand van gister geldt daardoor als einduitslag. "Rutger is erg blij met zijn bronzen medaille, aldus coach Rob Sepers. In de Laser klasse behaalde de Britse Giles Scott de gouden plak en de Franse Jean Baptiste Bernaz won het zilver.

Coach Rob Sepers: "Er is hard gewerkt door iedereen dit kampioenschap, ze hebben allen veel geleerd. Met de opgedane ervaringen kunnen we in Nederland aan de slag om de jongens en meiden nog beter te laten worden".

Mistral meisjes:
Nikki van Riel uit Hoorn is op een tiende plaats geëindigd.

420 meisjes:
Nicole van Erp (Soest) en Robyne van Notten (Driebergen) sloten dit kampioenschap af met een negentiende plaats.

420 jongens:
Een tweeëntwintigste plaats is het eindresultaat voor Pieter van Notten (Driebergen) en Jasper Kleijweg (Moordrecht).

Laser Radial:
De Friese Anneke Bouwmeester (Warten) is op een zestiende plaats geëindigd.

De ploeg komt zaterdag 23 juli weer aan op Schiphol.

Over het ISAF Jeugd WK
Van 15 tot en met 22 juli werd het meest prestigieuze jeugdzeilevenement, het ISAF Jeugd WK, gehouden in Busan (Korea). Het WK telde 315 deelnemers uit 48 verschillende landen. Per discipline mag elk land zijn beste zeiler of zeilster uitnodigen net zoals op de Olympische Spelen het geval is.

Foto © Watersportverbond
Van links naar rechts: Jasper Kleijweg, Rutger van Schaardenburg, Pieter van Notten, Nikki van Riel, Anneke Bouwmeester, Nicole van Erp en Robyne van Notten.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: