Nederland grijpt wereldtitel Yngling

Maarten Jamin uit Joure is samen met middenman Gert-Henk Bakker uit Sneek en met voordekker Jansje Hofstra uit Oppenhuizen, Wereldkampioen in de Ynglingklasse geworden op de Mondsee in Oostenrijk. Voor het eerst in de geschiedenis van de klasse is deze topplaats door een Nederlands team bereikt
In 2001 maakte Jamin de overstap uit de 16m2 klasse naar de Yngling. In dat jaar had zijn zeilvereniging, de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, net acht jachtjes van deze klasse in gebruik genomen, zodat er zonder grote investering deelgenomen kon worden aan wedstrijden door Jamin en zijn team. Het afgelopen seizoen werd de knoop doorgehakt en er kwam een nieuwe Mader Yngling, waarmee nu dit machtige resultaat is neergezet.

De strijd in de klasse in Nederland is met de komst van de clubboten van de KWS en met de inzet van het Volvo Talentplan zeer sterk geworden en zal in de komende tijd uitsluitend verder doorgroeien. Voor het Volvo Talentplan zijn inmiddels tien nieuwe Mader Ynglings besteld om ingezet te worden bij Nederlandse zeilverenigingen om zo de jeugdige zeilers een kans te geven om op dit hoge niveau ervaring op te kunnen doen. Daarnaast worden ook Ynglings in gebruik gegeven aan teams die voldoen aan de eisen die gelden binnen het Volvo Talentplan, te weten: gemotiveerd, getalenteerd maar niet gefortuneerd. Door deze inzet zijn Marije Faber en Brechtje van der Werf inmiddels geselecteerd voor de nationale kernploeg.

www.yngling2005.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: