Sebbe en Carolijn teleurstellend 7de in de Antwerp Diamond Cup

Als welgekome afwisseling besloten wij dit weekend de Antwerp Diamond Cup In 't Zoute te zeilen. Het is een wedstrijdje waarbij de bemanning verplicht gemengd is. Aangezien wij dit steeds doen, leek het ons wel leuk.

Zaterdag begon een beetje moeilijk. Er was uiterst weinig wind, maar het racecomite perste er toch een reeks uit. Wij gingen als enigste binnen de 5 seconden over de startlijn. Een hele grote groep, voeral de hobie 16's haalden de startlijn nooit... Wel een beetje sneu voor deze groep. Ik zou zeggen dat ze dan maar allemaal een Tiger moeten aanschaffen, dan wordt het des te plezanter!
Patrick Demesmaeker en zijn vrouw 'vonden' een mooie vlaag in het eerste kruisrak, en gingen op hun gemak als eerste door de finnish. Wij stonden iets versteld door het verkorte parcours, waren eventjes de kluts kwijt, en lieten ons op de lijn schuren door Bart Tytgat met Sofie Bocher.

Er werd nog wat uitgekeken naar de voorspelde toenmende wind, maar uiteindelijk werd alles toch afgelast voor de dag.
De barbecue was wel een groot succes. Ik denk dat ik nog nooit zo'n fijne BBQ heb gegeten! Echt heerlijk! Daarbij een paar goede songs, wat lekkere drank en de avond maakte weer goed wat gedurende de dag verloren ging.

Zondag begon beter. Eerst opnieuw een spiegel, maar al vrij snel kwam er een 8 knopen doorzetten. Niet indrukwekkend, maar genoeg om de geplande 'long distance'-races af te werken. Af en toe kwam er een leuk vlaagje door, en wij lieten ons stomweg vangen. Eventjes alweer niet aandachtig en plons, het water in, met spi en alles. De reeks werd mooi gewonnen door het enigste Nederlandse team: Micha Heemskerk met Elke Delnooz. Ze werden gevolgd door alweer Bart en Sofie. Marc Van Cutsem en Benedict Van Moortel werden mooi derde.

Na een kleine pauze in Duinbergen werd de terugwedstrijd gestart. Ook hier verknoeiden we het weer vroegtijds door te vroeg te starten. Bart en Sofie wonnen deze laatste wedstrijd en hierdoor ook onmiddellijk het totaalklassement.

Alhoewel het weer niet echt meezat, en dit is een zwaar eufemisme, vond ik het een prachtige wedstrijd, en dit ondanks onze eerder teleurstelende 7de plaats. Zowel op de kant als op het water was alles piekfijn georganiseerd. Verder waren er ook voor alle deelnemers mooie prijzen en was de sfeer onder de zeilers mega tof. Echt een aanrader! Wel een beetje spijtig dat wij de enigsten van de OSRC waren...

Klassement

1. Bart en Sofie VVW heist
2. Micha en Elke Nederland
3. Patrick en Delfine RBSC
...
7. Sebbe en Carolijn

43 deelnemers

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: