2 Belgen in de top 10 na de eerste wedstrijddag WK Splash 2005

Zaterdag 23 juli was de officiële D Day voor het WK Splash 2005. Na een lange reis kwamen alle zeilers vol enthousiasme in Puck(Polen) aan. Enkel de slechte wegen rond de grensstreek met Duistland konden tippen aan de vele verhalen die ons vooraf werden verteld. Hoe dichter men Gdansk nadert hoe beter de voorzieningen. De mensen blijken uitermate hun best te doen om hun land op een positieve manier te promoten. Puck heeft een schitterende jachthaven. Het uitzicht op de wedstrijd is er fantastisch. Onze noorderburen voelen zich reeds onmiddellijk thuis want de gelijkenis met het Ijselmeer is er treffend. Wat betreft het weer blijven we wat op onze honger. Sterk wisselende wind, nogal wisselvallig weer met hevige regenbuien hebben onze trainingsdagen voor de wedstrijd gekenmerkt. De accommodaties zijn dan weer van een zeer behoorlijk niveau.
De nieuwe class measurer blijkt een vrouw te zijn. Haar correctheid doet geen twijfel groeien over haar Engelse nationaliteit. De meting verliep dan ook zeer vlot en de practice race werd een opwarmertje voor de uiteindelijke wedstrijd. Een mooie gelegenheid om het wedstrijdcomittee even te laten testen en de omstandigheden te evalueren.

Op zondag 24 juli om 15.00u Practice Race. Voor de gelegenheid startten alle splashes samen.
Om 18.30u werd het kampioenschap officieel geopend. Een korte optocht met Belgium op kop. Een korte speech van de burgemeester en SCIA voorzitter gevolgd van plaatselijke culinaire geneugten. Wat moet je meer hebben om succesvol te starten.

Maandag 25 juli. Wedstrijddag 1
De wind is nogal shiftig en neemt tijdens de dag van 3 bft tot 5 bft toe. Onze zeilers weten zich goed te handhaven. Nick vaart een één. Laura een vier. Op dag 1 alvast 2 Belgen in de top 10. Laura 4 en Nick 8. Er zijn echter nog 8 races te gaan en alles staat nog te gebeuren.
’s Avonds organiseert de Belgische kolonie een BBQ in Pension Falcon. De 42 aanwezigen genoten van de culinaire hoogstandjes die Jo, Lieve en Nancy uit hun mouw schudden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: