België zendt een ploeg uit van 5 zeilers naar WK Optimist 2005

Vandaag worden de eerste 3 reeksen verzeild op het WK Optimist. De wedstrijd vindt plaats op het Silvaplanameer in Zwitserland. Deze relatief kleine plas (3 x 1 km.) ligt op 1.800 m.hoogte. Het is een van de meest windzekere plaatsen in Zwitserland. Bij zonnig weer steekt er in de late voormiddag een thermische wind op die zich opbouwt tot een goede 4 bf. in de loop van de dag.
Deze wedstrijd mag zich een echt WK noemen. Er zijn 243 deelnemers uit
53 landen en afgezien van Afrika zijn alle continenten ruim vertegenwoordigd. België zendt een ploeg uit van 5 zeilers (het maximum). In volgorde van de selectiestand: Mathieu Willemart, Bob Fontaine, Sam Vandormael, Eelco Scholtens en Gilles Cleeren.
Bij de favoriete landen horen o.a. China (winnaar 2004), Polen en Croatië, landen waar de optimistzeilers op een professionele manier worden begeleid.

www.optimist.ch

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: