WK SPLASH 2005

Dinsdag 26 augustus
De dag begint bewolkt. De zeilers zijn zoals steeds om 10.00u in de jachthaven. Voor de ouders is het nog even nagenieten van de BBQ die het Belgische Team organiseerde. De tam tam deed zijn werk en de Nederlandse delegatie wil in de komende dagen alvast beter doen.
De wind waait vandaag matig. Omstreeks de middag zou de bewolking afnemen. De niet zo evidente windshifts zullen het de meeste van onze zeilers niet gemakkelijk maken. Het is niet enkel kijken naar het water en het zeil. Ook de wolken moeten constant in de gaten gehouden worden. Soms lijkt het hier wel een loterij. Posities wijzigen soms op ongeloofwaardige wijze. Je moet dus ook voldoende geluk hebben. Onze meer ervaren zeilers, Laura Maes en Moulaert Wim, kunnen zich het best in deze omstandigheden aanpassen. Seynaeve Xavier, Willems Nick en Ameloot Cédric laten een steekje vallen.

Woensdag 27 augustus

Opnieuw dezelfde omstandigheden vandaag. De coaches Gunst Thomas en Maes Stefaan briefen de zeilers nog eens extra zodat optimaal met de
weersomstandigheden rekening gehouden kan worden. Vandaag is het ook de laatste dag van de kwalificaties.
Maes Laura zet de dag alvast goed in. De concurrentie voor de eerste plaats bij de meisjes is echter groot. Jietske Dijkstra(NED) zit haar op de hielen.
Dat je geluk en kennis van het weer moet hebben bewijst het feit dat een goeie shift sommige zeilers van positie 30 naar 1 kan brengen en omgekeerd. Ook sommige van onze zeilers werden hiervan niet gespaard. Toch wist Maes Laura zich in de top 4 te handhaven.
Bij de jongens staan Moulaert Wim(13) en Ameloot Cédric(16) binnen de eerste 20. Willems Nick, Seynaeve Xavier, Hamann Dominique, Fontaine Carol
plaatsen zich voor de gold. Belis Philipppe, Bricoult Amélie, Eccelpoel Céderic, Vermeiren Magalie, VanHoeylandt Thomas, Viaene Juliaan en youngster Van Hoeylandt Sofie plaatsen zich voor zilver.

Donderdag 28 augustus

Lay day. Vandaag trekken we met zijn allen naar Gdansk. Na een tumultueuze rit kwamen we tussen de regendruppels aan. De groep kreeg een gids die de
historische details van de stad aan ons wijsmaakte. Iedereen kon genieten van de prachtig gerestaureerde gebouwen, de amber in hun juwelen en de gezellige
terrasjes.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: