WK Optimist 2005

Een laat verslag omdat het comité er pas deze morgen in is geslaagd om een resultaat op papier te zetten en dit dan nog onder voorbehoud. De reeksen zijn redelijk kort en de boten komen met pakken tegelijk binnen, zodat alles opschrijven nogal moeilijk is.
Op de eerste wedstrijddag was ook voor de eerste maal de beruchte Malojawind echt van de partij. 's Morgens was het meer een spiegel, om
10.15 u kwamen de eerste rimpels en op het voorziene uur (11.00 u) kon er worden gestart. De wind bouwde zich redelijk snel op tot een dikke
4 bf.

Goed begonnen is blijkbaar toch maar half gewonnen. Gilles finisht de eerste reeks 5, zijn plaats aan de eerste boei. Sam ligt 5 aan de laatste boei, maar maakt een tactische fout en eindigt slechts 33. De anderen laten het wat afweten, tenzij Gilles en Bob die met resp. een
26 in reeks 2 en een 24 in de reeks 3 nog een behoorlijke reeks varen.

Stand van de Belgen na 3 reeksen :
Gilles Cleeren - 88ste (5 - 26 - 66)
Bob Fontaine - 140ste (57 - 51 - 24)
Sam Vandormael - 158ste (33 - 59 - 50)
Mathieu Willemart - 164ste (66 - 35 - 53)
Eelco Scholtens - 201ste (OCS - 56 - 53)

Ook onze noorderburen maken geen te beste beurt. Na 3 reeksen is dit de top 3 :
1. Jianan Wu (CHN)
2. Tina Lutz (GER)
3. Nicklas Dackhammar (SWE)

Na 3 reeksen zijn er nog maar 4 boten met 3 top 10 plaatsen. De wereldkampioen van vorig jaar Wei Ni, heeft trouwens al een DSQ. Voor zaterdag zijn er 4 reeksen gepland want op zondag wordt regen verwacht, m.a.w. geen wind.

Dag 2 - Zaterdag 30.07

Dag 2 van het WK Optimist en andermaal geen succesvolle. Bob komt de eerste reeks van de dag 5de door aan boei 1, maar finisht uiteindelijk 27. Starten is altijd al belangrijk, maar in deze wedstrijd nog meer dan anders. Terugkomen is bijna niet mogelijk. Een uitzondering niet te na gesproken starten onze belgen gewoon slecht. Bovendien had Mathieu, die vandaag een betere dag had, materiaalpech in reeks 2.
Dit alles is dan ook duidelijk te merken aan de totaalstand.

Rangschikking van de belgen na 6 reeksen zonder aftrek met daarbij de 3 reeksen van vandaag:
Gilles Cleeren 120ste (29 - 45 - 64)
Bob Fontaine 145ste (27 - 59 - 49)
Mathieu Willemart 160ste (20 - DNF - 32)
Sam Vandormael 170ste (74 - 31 - 54)
Eelco Scholtens 198ste (41 - 57 - 65)

De nederlanders doen het iets beter met 2 boten in de top 100. Guus Disselhorst staat als eerste nederlander op de 74ste plaats.
Zoals reeds eerder gemeld wordt er onregelmatig gevaren, met als resultaat dat er na 6 reeksen nog slechts 1 boot is die in elke reeks bij de beste 10 is geëindigd. Die staat dan ook op nr 1. De 10de heeft al 79 punten, of gemiddeld een 13de plaats.

Topdrie na 6 reeksen:
1. Tina Lutz (GER)
2. Matthew Schoener (TRI)
3. Jianan Wu (CHN)

foto © Tim Wilkes

De wedstrijd is ook te volgen op www.optimist.ch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: