Stefan de Vries en Marc de Haas Nederlands Kampioen in de Finn en Laser

Medemblik - Stefan de Vries en Marc de Haas hebben vandaag de titel Nederlands Kampioen in respectievelijk de Finn en de Laser veroverd. Vanwege het dreigende weer zijn er vandaag maar twee van de drie geplande wedstrijden gevaren.

Stefan de Vries (Kropswolde) was zichtbaar blij met zijn titel. Tijdens de eerste twee wedstrijden op vrijdag moest Stefan nog een beetje wennen aan zijn nieuwe boot. Na een achtste plaats tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag had Stefan een goed gesprek met de titelhouder van 2004, bondscoach Jaap Zielhuis. Hij kreeg een aantal bruikbare tips waarmee hij race twee en drie van die dag op zijn naam schreef. Vandaag eindigde hij op een tweede en derde plaats.
Stefan: "Ik heb sterk gevaren dit weekend, maar het zat uiteindelijk toch dicht bij elkaar. Ik heb hiervoor twee wedstrijden in het buitenland gevaren, eentje in Italië, daar werd ik vijfde en eentje in Duitsland waar ik derde werd, en nu Nederlands Kampioen. Er zit een stijgende lijn in. Ik ben heel blij met mijn titel en ga vanavond nog een feestje vieren bij mijn zeilvereniging Zuidlaardermeer."

Ook Marc de Haas (Amsterdam) was blij met zijn titel. "Het NK is absoluut een wedstrijd waar je naar uitkijkt, ik ben blij dat er toch een NK was voor onze klasse dit jaar." Hoewel Marc van te voren niet zo goed wist wat hij kon verwachten had hij er wel een goed gevoel over. "Ik heb vanaf half april hard getraind en bijna alles gewonnen. Twee jaar geleden was ik ook Nederlands Kampioen, vorig jaar verloor ik met een puntje verschil van Pieter-Jan Postma, die nu in de Finn zit, maar het voelt alsof ik mijn titel weer terug heb."

Beide heren vetrekken aankomende week weer naar het buitenland om het Europees Kampioenschap te varen. In de laser klasse wordt het EK in Spanje gehouden van 5 t/m 13 augustus en het EK in de Finn klasse wordt van 5 t/m 13 augustus in Zweden verzeild.

Top 3 Finn
1. Stefan de Vries
2. Martijn van Muyden
3. Sander Willems

Top 3 Laser
1. Marc de Haas
2. Eduardo van Vianen
3. Roelof Bouwmeester

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: