Mooi zeilweer van Yerseke naar de Zeelandbrug

6 juli 2005: De zeilers in de deltaweek voeren vandaag een wedstrijd van Yerseke naar de Zeelandbrug en vandaar naar Colijnsplaat. Vanuit die plaats zeilen de deelnemers de komende dagen de wedstrijden op zee en op de Oosterschelde.
Vandaag stond er een flinke wind die er voor zorgde dat grote en snelle schepen enig voordeel hadden. Bij de traditionele rond- en platbodem jachten die zich pas met wat wind van hun beste kant laten zien kwam schipper Ede van der Dussen met bijna een uur voorsprong als eerste in zijn klasse binnen. Een voorsprong die er vanzelfsprekend toe leidde dat hij in zijn klasse met afstand won.

In de Klasse ORC 2 drong Hans Zuiderbaan met zijn team van jeugdige zeilers uit Terneuzen en Breskens zich in de uitslag tussen de beide schippers uit Arnemuiden. Dijkstra uit Arnemuiden met zijn schip de Spitrit Lady werd in die klasse eerste, Hans Zuiderbaan tweede en Alfred Bezemer uit Arnemuiden derde. Alle drie met een minimaal onderling verschil.

In de ORC 3 klasse was er deze keer een spannende strijd tussen de schippers van Luchtvogel en Baby Blue, beide stadgenoten uit Veere. Deze strijd werd tenslotte gewonnen door schipper den Dikken van de Luchtvogel met 4 minuten voorsprong

Winnaars in de verschillende klassen op dinsdag:

ORC-1:
1e t.t. Soeticheyt van schipper Aat de Ruijter uit Steenbergen;
2e Eclectic van schipper Koen Lockefeer uit Breda;

ORC-2:
1e Spirit Lady van schipper J.Dijkstra uit Arnemuiden;
2e Twee Gezusters van schipper Hans Zuiderbaan uit Terneuzen;

ORC-3:
1e Luchtvogel van schipper den Dikken uit Veere
2e Baby Blue van schipper van Cranenburgh eveneens uit Veere

ORC-4
1e Impulse van schipper C.Baas uit Weteringsbrug;
2e Drammer van schipper Rietdijk uit Eindhoven

Ongemeten schepen:
1e Bloeb 2 van schipper Koener uit Veghel
2e Taraka van Geert de Jager uit Yerseke

Rond- en Platbodems B:
1e Nieuwe Maen van schipper van Ede van der Dussen;
2e De Strandloper van schipper Willem Schotman uit den Haag

Rond- en Platbodems C:
1e de Schuimer van de familie Overwater uit Mijnsheerenland
2e de Platte Muyl van schipper van Dooremalen uit Kinderdijk

Foto © Dirk Epke

Meer uitslagen op: www.deltaweek.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: