Voorbereiding zeewedstrijden in volle gang

Colijnsplaat 7 juli 2005: Vandaag voer een beperkt aantal zeilers met prachtig zeilweer de Emelisserace op de Oosterschelde voor Colijnsplaat. De Emelisserace is genoemd naar het voormalige eilandje in de Oosterschelde voor Colijnsplaat met die naam. Morgen gaan er zo’n 60 boten van start voor de wedstrijden op zee.

Het was in Colijnsplaat dan ook een drukte van belang door alle zeilers die zich voorbereidde op de zeewedstrijden vrijdag. Schippers en bemanning vulde de uitrusting van het schip aan, brachten de juiste zeilen aan boord en regelde laatste wissels in de bemanning.

Morgen,vrijdag begint ook het open Nederlandse klasse kampioenschap voor de First 31.7. De First
31.7 is een dit jaar opgerichte eenheidsklasse die zijn eerste kampioenschap tijdens de Deltaweek vaart. Voor het begin van de wedstrijden van die klasse zijn de maten van de zeilen en de uitrusting door controleurs van het watersportverbond uitvoerig gecontroleerd. Een aantal kleine probleempjes konden ter plaatse worden opgelost waardoor alle schepen door de keuring kwamen.

Tenslotte heeft de reddingsbrigade Goes de Deltaweek op korte termijn van een "bemanningsprobleem" verlost door zaterdag met een 5 tal brigade leden samen met de vrijwilliger van de Deltaweek de boeien boten te bemensen.

Winnaars in de verschillende klassen op dinsdag:

ORC-1:
1e Eclectic van schipper Koen Lockefeer uit Breda; 2e t.t. Soeticheyt van schipper Aat de Ruijter uit Steenbergen;

ORC-2:
1e Krachtig van schipper Keetels uit Teteringen
2e Spirit Lady van schipper J.Dijkstra uit Arnemuiden

ORC-3:
1e Luchtvogel van schipper den Dikken uit Veere
2e Wild at Heart part two van schipper Buise uit Heiligelandstichting

ORC-4:
1e Spinel van schipper Kamphuis uit Wijk en Aalburg
2e Drammer van schipper Rietdijk uit Eindhoven

Ongemeten schepen:
1e Bloeb 2 van schipper Koener uit Veghel
2e Third Coast van schipper Siliacus uit Wissenkerke

Rond- en Platbodems B:
1e Nieuwe Maen van schipper van Ede van der Dussen;
2e De Strandloper van schipper Willem Schotman uit den Haag

Rond- en Platbodems C:
1e de Schuimer van de familie Overwater uit Mijnsheerenland 2e de

Foto © Dirk Epke

Meer uitslagen op: www.deltaweek.nl

Platte Muyl van schipper van Dooremalen uit Kinderdijk

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: