WK Optimist 2005

Vandaag werden er opnieuw 3 reeksen gevaren. Andermaal met een stevige wind die in de loop van de namiddag wel wat afnam, naarmate de bewolking kwam opzetten. Vandaag was er 1 uitschieter: Gilles Cleeren met een 7 in de 9de reeks. Hij is trouwens de enige van de belgen die er in dit veld in slaagt om regelmatig een goede start te nemen.
Mathieu Willemart zeilde vandaag ook 2 betere reeksen, maar de anderen hebben het vandaag laten afweten.

Wereldkampioen Wei Ni (CHN) werd voor een tweede maal gediskwalificeerd. Dit geeft volgende top 3 na 9 reeksen met aftrek:
1. Tina Lutz (GER)
2. Matthew Schoener Scott (TRI)
3. Jianan Wu (CHN

Onze maleisische vrienden Rufina en Ayoub (dominant 1 en 2 op de
FYR-regatta) staan resp. 24 en 36. Nina Keyzer is beste nederlandse op de 58ste plaats. Guus Disselhorst, de meest regelmatige zeiler in de benelux van de laatste 2 seizoenen staat op 99. Om het geheel voor de insiders nog wat verder te plaatsen: Kasper Zieminski (POL), winnaar van het ONK (300 boten) en daarbij ook winnaar van bijna alle reeksen, staat op 57.

De belgen en hun reeksen van dag 3:
115. Gilles Cleeren - 46 - 43 - 7
132. Matthieu Willemart - 26 - 42 - 23
163. Bob Fontaine - 33 - 54 - OCS
174. Sam Vandormael - 60 - 40 - 62
188. Eelco Scholtens - 43 - 54 - 49

foto © Tim Wilkes

De wedstrijd is ook te volgen op www.optimist.ch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: