WORLD PORT SAIL 2005

Vier vooraanstaande Rotterdamse Watersportvererenigingen, Kon. Roei & Zeilvereeniging "DE MAAS, Kralingsche Zeilclub KZC, Rotterdamsche Zeilvereeniging RZV en WSV Rotterdam in samenwerking met onder andere de Stichting Veerhaven, de Gem Rotterdam en het Havenbedrijf zullen van 26 t/m 28 augustus 2005 gezamenlijk een groot zeilevenement organiseren onder de naam WORLD PORT SAIL 2005.

Het evenement richt zich zowel op de zeilende top- als op de recreatiesporters, nationale en internationale open eenheidsklassen én zeegaande kajuitjachten. Uniek aan het evenement is dat het ook toegankelijk is voor minder valide zeilers.

Gepland zijn onder andere een finale van de landelijke verenigingscompetitie teamzeilen tot 30 jaar, de 65e Kralingse Zeilweek, Matchracen, Homeport Race voor zeegaande jachten, zeildemonstraties etc etc.

Het evenement wordt opgezet in het kader van Rotterdam Sportjaar 2005 maar heeft een blijvend, jaarlijks terugkerend, karakter, al kan de inhoud van het evenement in de toekomst nog veranderen.

World Port Sail is een overkoepelend evenement, de wedstrijden blijven echter de sfeer en uitstraling behouden van de organiserende vereniging. Rondom de wedstrijden worden tal van festiviteiten georganiseerd waarbij de Veerhaven een centrale rol zal innemen.

Op 26 tot 28 augustus is Rotterdam heel even hét middelpunt voor wedstrijdzeilend Nederland !

World Port Sail 2005
Op zaterdag 27 & zondag 28 augustus worden in en rond de Maasstad diverse zeilwedstrijden georganiseerd.

Homeport race
Starts vanaf Roompot, Stellendam en Scheveningen Open voor ORC & IMS alsmede ongemeten jachten en Ronde en Platbodems
Hoogtepunt is de zaterdagavond wanneer er op de prachtige Sociëteit van .de Maas. aan de Veerhaven een spetterend zeilfeest zal worden gehouden met eten en live-muziek.
Informatie: Stichting World Port Sail

65e Kralingsche Zeilweek
De Kralingsche Zeilclub nodigd u van harte uit voor de 65e Kralingsche Zeilweek Een evenement voor alle nationale en internationale open eenheidsklassen wedstijdzeilen in het hart van Rotterdam. Een wirwar van witte zeilen en gekleurde spinnakers rond de diverse boeien van de Kralingse Plas. Starttijden eerste wedstrijd: Zaterdag 11.00 uur. Zondag 10.00 uur. Alle havenfaciliteiten en onze portaal kraan (5000kg) zijn gratis gedurende de wedstrijden.
Informatie: Kralingsche Zeilclub

Finale van de verenigingscompetitie Watersportverbond
Dit jaar zal de eerste landelijke verenigingscompetitie van het Watersportverbond van start gaan en zullen de laatst 8 finalisten op 27 & 28 augustus gaan uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. De wedstrijden worden gevaren in de zgn .Team Race. formule. Hierbij varen telkens twee verenigingen tegen elkaar met elk 2 schepen. Het totaal (team) resultaat van beide schepen bepaalt de winnaar van de wedstrijd. De vereningingscompetite wordt gezeild op de Nieuwe Maas, voor de Wester- en Parkkade zodat ze voor een groot publiek zichtbaar zal zijn.

Klassieke jachten
Een demonstratie met scherpe klassieke jachten

Stopover Rotterdam Volvo Ocean Race 2006
De officiële presentatie van de plannen rondom de Rotterdamse Stopover Volvo Ocean Race 2006

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: