Maximus pakt Line Honeurs Fastnet Race 2005

Woensdagmorgen 8.22 uur is ICAP Maximus als eerste gefinisht in de Fasnet Race, na 2 dagen, 20 uur en 2 minuten. Het snelheidsrecord van Ros Fields uit 1999 is daarmee niet verbroken. Met deze lichte wind was dat ook vrijwel onmogelijk.

Maximus rondde de Fastnet Rock dinsdagmorgen om 3.33 uur. Onder zuidoostelijke wind van slechts 4,5 knts vervolgde zij haar koers naar de Scilly Islands reachend onder een code 0 voorzeil, daarbij 6 knts aan bootsnelheid creerend. De andere maxi, Skandia Wild Thing, volgde 6 uur later en kwam terecht in een luwte, met een bootsnelheid van slechts 0,2 knts als resultaat. Bouwe Bekking van Movistar rondde om 13.35 Fastnet Rock, en gaf aan een nieuw record te hebben gezet: die van de minste mijlen in 24 uur (120 NM)! Formidable 3 van Piet Vroon ligt 4de in deze grootste klasse (IRC SZ).

In IRC Z gaat Charisma van Nico Poons al sinds maandag glorieus aan kop. Als eerste in haar klasse onderweg vanaf Lands End (ma 13.45 uur) bereikte zij zeer snel de Fastnet Rock (di 20.39). Ook in het overall klassement ligt zij nu als eerste. Eerstvolgende bekende boten om Fastnet Rock waren Sjambok ( woe 00.35), Moana en Aquis Granus (beiden 02.26) en Satori (04.01)

In IRC 1 rondde woensdagmorgen 05.05 een Franse X-43 als eerste de Rock. Oxygen volgde om 08.59 en ligt daarmee 8ste in het klassement. De Weerga, Rosetta en Winsome moeten op dit moment nog om de Rock heen. De Casper, als kleinst deelnemende bekende boot, is nog circa 80 NM verwijderd van de Fastnet Rock. Voor wat betreft de kleine boten zal de weerman van Fastnet dus zeker gelijk gaan krijgen: niet eerder finishen dan vrijdag!

Foto: MAXIMUS - © Carlo Borlenghi / Rolex

The Rolex Fastnet Race 2005 website
Regattanews.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: