Eerste Volvo Extreme 40 te water

Op zondag 30 juli ging de eerste Volvo Extreme 40 te water onder perfecte zeilomstandigheden, windsnelheid 10 tot 14 knopen. De nieuwe 40 voets catamaran toonde tijdens de eerste tests gelijk potentie onder genakker en klokte 22 knopen op het log. Het complete ontwerpteam was daarbij aanwezig en zijn naar verluid tevreden over de prestaties. Alles is naar verwachting commentarieerde ontwerper Yves Loday: "The boat sailed great , well balanced and a very stiff platform. The performance is nothing short of spectacular

Schipper Mitch Booth: "The boat sails like a small beach cat. The feeling and reaction really demonstrates the power to weight ratio

Zie ook: www.vx40.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: