Schip vermist in de Tall Ships’ Race

De beroemde Tall Ships’ race, die de voorbije jaren ook Antwerpen en Zeebrugge aandeed, kwam zaterdag in bijzondere zware storm terecht. Een Poolse tweemaster is sinds zaterdag vermist.

Slechts 41 van de zowat 100 schepen bleken maandag nog inde race. Als de andere hadden intussen om uiteenlopende redenen afgehaakt. Sommige omdat de masten waren afgeknapt in het noodweer, andere omdat heel de bemanning zeeziek was. Zo moest bijvoorbeeld het Russische zeilschip Kruschenstern zich uit de race terugtrekken. Net als de Antwerp Flyer en de Williwaw, twee Vlaamse deelnemers.
Het meeste zorgen maken de organisatoren zich om de Poolse categorie C zeiler Smialy, die sinds zaterdagochtend geen teken van leven meer geeft. Gisterenavond had de Smialy al vier oproepen gemist. Een zoekactie is begonnen.

www.tallshipsraces.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: