UIT DE KUIP: Cowes Week 2005 vanop Allard (zat - zon - ma)

  • Author: Yan T.
    Date: di, 02/08/2005 - 19:02

Onze eerste 2 races zitten erop. De Allard gaat inderdaad snel én hoog, we lopen zo over een IMX 40. Voor de wind gaat hij als een speer, maar zoals alle boten van dit kaliber moet je constant gefocust blijven op de kleine verschillen. Effe de concentratie kwijt en hij loopt trager of lager.

De eerste race dag waaide het net boven de 18kn en was het nog effe de juiste set-up vinden om de boot te laten "vlammen". We hebben hem een paar keer licht aan het planeren gekregen wat ons een beeld geeft als het echt gaat waaien...

De 2de dag kregen we iets minder wind cadeau. Licht weer setting dus. Voorstag wat losser, de genua 4 van boord en na een general recal kregen we een startje met 5kn wind. 2 man op de kiel binnen en de rest aan lij. Roltacken, rolgijpen en shiftjes nemen en zo ons een weg naar voor banen. Het zonnetje liet zich van haar beste kant zien en het racen ging al een pak beter, al was het voor sommige mensen nog moeilijk om constant geconcentreerd te blijven. We gingen hard, hoog en de bemanning begon als een Zwitsers klokje te werken. Allard wordt gevaren door een mix van 3 nationaliteiten. België, Rudi Floridor, Tom(spi) & Nadia(pit) Wijfels, Wakko, Dries en Daan Van Den Abbeelen, Lion Blondiau(ass spi), Yan T.(mast, calling wind) en de Max van North, Onze Nederlandse delegatie wordt vertegenwoordigd door Fokko Kooij die het grootzeil hanteert en wiens gepolijste hoofd voor meer lift zorgt aan de wind, en Jan Willem Droppers van Sydney yachts. Dan is er nog John Alexander die tactiek doet en niemand weet eigenlijk waar hij juist vandaan komt... Australië, Zuid Afrika of Schotland??? Maar hij doet de tactiek en dat doet hij goed.

Gisteren hadden we een verplichte layday door gebrek aan wind, deze dag werd gedomineerd door bier, rum & coke in de beer tent. Dat beloofd voor morgen...

IRC 2 top 5 (na 2 races):
1. FLYING GLOVE - Kerr 39 (IRL) 1 1 - 2pnt
2. MOANA - First 47.7 (BEL) 2 2 - 4pnt
3. VESPUCCI'S BLACK SHEEP - First 44.7 (GBR) 4 3 - 7pnt
4. MAVERICK 2 - IMX 40 (GBR) 7 4 - 11pnt
5. EXABYTE 2 - IMX 40 (GBR) 6 5 - 11pnt

9. ALLARD - Sydney 39 (BEL) 13 9 - 22pnt
16. WEERGA - IMX 40 (NED)15 17 - 32pnt
22. SERENDEPITY - X442 (NED) 16 35 - 51pnt
25. DAIKIN AIRCO - Sinergia 40 (NED) 3 51 - 54pnt

Naar de resutaten: Cowes Week

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: