Komt Team Pandion weer terug in het IMS 1 wedstrijdveld?

Na vier jaar actief wedstrijdzeilen met de Beneteau 40.7 is deze maandag 15 augustus verkocht. De verkoop van de Beneteau 40.7, die in de UK verder zal varen in het IRC wedstrijdcircuit, zal voor Team Pandion de start betekenen van een nieuwe stap binnen het syndicaat. Hiermee wil Team Pandion zich verder professionaliseren. Momenteel wordt gezocht naar een opvolger voor de 40.7. Wat voor een boot dit zal worden is niet duidelijkheid. Wel zal Team Pandion weer terug komen in het IMS 1 wedstrijd veld in Nederland.

"Team Pandion heeft diverse successen gekend met de 40.7,met in 2002 een 3de plaats overall, in 2003 werd er een 2de plaats gezeild tijdens de North Sea Race (IMS & IRC), werd de Yeomancup gewonnen net als de Fjellstö race. Het ONK werd afgesloten met zilver, net zoals het eindklassement van de verbondsbezem. Ook dit jaar heeft Team Pandion nog laten zien dat ze het nog konden, zo werd er in de IMS 1 en IRC 1 tijdens de North Sea Race een eerste plaats veroverd.

Nu de 40.7 officieel verkocht is, is Team Pandion bezig met een sponsor die het team wil ondersteunen in de sport en ons de kans wil geven deze nog professioneler te kunnen beoefenen. We verwachten eind september meer te kunnen laten zien van deze sponsor. Tot die tijd zal Team Pandion nog strijden met de MaxFun op het NK (Maxfun 25) en zeker te zien zijn bij andere wedstrijden". Bob Kool (ex-)Schipper van de 40.7 en voorzitter van het Sailing Syndicaat

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: