Team Lecomte-Hollevoet wint MIDCOAST MULTIHULL CUP 2005

Oostende, 14 augustus 2005 - Een sterke noordwester van 5-6 beaufort heeft de start van de tweede etappe van de Midcoast Multihull Cup 2005 verhinderd. Na de geplande start om 11.00 uur eerst een uur te hebben uitgesteld in de hoop op een weersverbetering, besloot het wedstrijdcomité om 12.00 uur de etappe naar Blankenberge te annuleren en over te gaan tot de prijsuitreiking. De winnaars van de etappe van gisteren naar Oostduinkerke, het team Filip Lecomte/Koen Hollevoet zijn meteen ook de eindwinnaars van deze lange afstandsrace.

Freddy Lecomte, voorzitter van de Ostend Sailing & Racing Club, vertelt: "Door de krachtige noordwestenwind stond er een zeegang van anderhalf tot 2 meter. In deze omstandigheden is het bijna onmogelijk om de veiligheid van alle deelnemers te garanderen. Tevens lijdt het materiaal zwaar onder de hoge golfslag waardoor de kans op schade heel groot is. Aangezien de weersvoorspellingen voor de rest van de dag en ook morgen, de reservedag, geen beterschap meldden, hebben we besloten om de tweede etappe dan maar te annuleren."
Hij licht verder toe: "Ondanks het feit dat er vandaag niet is gevaren, zijn we zeker niet ontgoocheld. Gisteren was immers een prachtige zeildag met heel wisselende weersomstandigheden gaande van bijna geen wind tot rukken van meer dan 5 beaufort. De zeilers zijn zo in staat geweest om hun kunnen in verschillende situaties te demonstreren."

De einduitslag wordt aangevoerd door het team Filip Lecomte & Koen Hollevoet dat gisteren na 3 uur 49 minuten en 35 seconden op een Hobie Cat Tiger als eerste over de finish ging, op slechts 29 seconden gevolgd door de Nederlanders Kathelijn De Bruijne/Sander de Boer (eerste gemengd team en eveneens op Hobie Cat Tiger) en 40 seconden van Yvan Leclercq en Thomas Pierlet (op Mattia Flash F18).
Filip Lecomte legt uit: "We zijn heel blij met deze overwinning. Het schept ons vertrouwen voor het Belgisch Kampioenschap Formule 18 dat begin september in Duinbergen plaatsvindt. Tevens was deze wedstrijd een ideale gelegenheid om nieuw materiaal uit te testen in het kader van de voorbereiding voor een internationale lange afstandswedstrijd in St. Malo (Bretagne - Frankrijk) midden september 2005."
Koen Hollevoet vult verder aan:"We begrijpen de beslissing van het wedstrijdcomité om de etappe van vandaag te annuleren. Zeilen in dergelijke omstandigheden zou de risico’s op schade en ongevallen alleen maar hebben vergroot en uiteindelijk is niemand daar bij gebaat."
Freddy Lecomte besluit: "Via dergelijke evenementen proberen we meer mensen warm te maken voor de catamaransport en dragen we eveneens ons steentje bij in het verhogen van het niveau van onze Belgische wedstrijdzeilers."

Einduitslag (na 1 etape - Oostende-Oostduinkerke-Oostende):
1. Filip Lecomte/Koen Hollevoet België Hobie Cat Tiger 3u49min35s
2. Kathelijn de Bruijne/Sander de Boer Nederl. Hobie Cat Tiger Op 29s
3. Yvan Leclerq/Thomas Pierlet België Mattia Flash Op 40s
4. Michel Defrenne/Charles Geuze België Cirrus F18 Op 52s
5. Luc Hennebel/Marc Vanden Hautte België Hobie Cat Tiger Op 4m52s

(23 deelnemende teams uit België, Nederland en Frankrijk)

Meer info op: www.osrc.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: