TEAM ZWITSERLEVEN BOOTH/DERCKSEN wint brons op EK TORNADO

Op zaterdag 13 augustus 2005 won Team Zwitserleven van Mitch Booth en Herbert Dercksen brons bij het EK Tornado in Zweden. In de laatste twee races haalden de Nederlanders tot twee keer toe een derde plek. De OCS (te vroege start) van de eerste dag mocht eindelijk na zes wedstrijd worden afgetrokken, waardoor de medaille in zicht kwam. De titel raakte het catamaranduo kwijt aan de Spanjaarden Echavarri en Paz. De olympische kampioenen van Athene, Hagara en Steinacher (AUT), werden tweede. In het open klassement voor de Mats Nyberg Trophy zag het podium er hetzelfde uit. Booth en Dercksen behouden dankzij hun prestatie de A-status van NOC*NSF.

"Hier mogen we heel blij mee zijn", aldus Dercksen."Er stond vandaag vier tot zes knopen wind met veel vlagen. Dat zijn niet onze omstandigheden, dus we hebben gewoon goed gevaren met twee drietjes. In de laatste wedstrijd wisten we zelfs de Spanjaarden achter ons te houden." De eerste start was vanochtend om 9.00 uur, maar na een algehele terugroep werd het windstil. Het volgende startschot klonk pas om 14.00 uur. Dercksen: "Ondanks dat we vier uur moesten wachten, hebben we het koppie erbij kunnen houden."

Gisteren liet de wind het helemaal afweten en bleven de cats aan wal. Wel besloot de jury om de vijfde race alsnog te schrappen. De wind zou onder de minimumsterkte zijn geweest, zoals aangegeven in de ‘notice of race’. Dat kwam voor Booth en Dercksen goed uit, want daardoor waren zij een zeventiende plek kwijt. Maar vandaag kwam de internationale jury terug op haar eerdere beslissing en zette race vijf weer terug. Zij oordeelde dat op twee plaatsen gemeten had moeten worden. Dercksen: "Daar lopen nu weer protesten tegen, maar ik denk alleen niet dat er iets zal veranderen." Voor de Nederlanders betekent dat, dat zij een zilveren medaille mislopen. In totaal zeilden de deelnemers zeven wedstrijden.

Voor meer informatie over het EK Tornado 2005, zie www.multihullsweden.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: