Triest EK TORNADO 2005 voor Sebbe en Carolijn - "reeks werd geleid door incompetente mensen"

13 Augustus - Vandaag was de laatste dag van een eerder triest kampioenschap. We hadden slechte organisatie, slechte wind en een slechte jury. Gelukkig blijven het toffe zeilers, heb ik een toffe stuurvrouw en varen we in een mega toffe boot.
Vandaag hadden we een goed begin van de eerste reeks. Helaas ging het vanaf dan bergaf. We waren te conservatief waardoor we telkens naast de grote winst grepen. We zeilden uiteindelijk onze wegvalreeks.
De tweede reeks begon ongeveer hetzelfde, maar deze keer hadden we besloten van tot het einde van onze ideeën te gaan. Het begon met een matige start. We gingen door in onze ideeën, en maakten geen toegevingen. En het werkte! We zeilden onszelf constant naar voor, en geen enkele boot ging ons voorbij! Dat was tof om deze triestige wedstrijd te beëindigen.

Tijdens het schrijven van dit verslagje zijn de protesten trouwens nog bezig. Reeks 5 was een onreglementaire race. Na een protest hadden ze de reeks afgelast. Hierna kwam echter een nieuw protest, en de reeks werd er terug ingebracht. Nu zijn we bezig aan het proberen de reeks er terug uit te gooien. Niet dat het voor ons veel uitmaakt, maar het gaat hem toch wel een beetje om het principe. Deze reeks werd geleid door incompetente mensen, en de jury die hierover moest beslissen is zelf incompetent. Dit kan gewoon niet voor een kampioenschap op dit niveau.

Anyway, wij hebben niet voldaan aan de letter van de eisen om onze subsidies te verlengen. Wij persoonlijk denken dat we het wel waard zijn, en dat onze progressie in deze nieuwe klasse goed genoeg is om verder te gaan. In september hebben we hierover een vergadering bij BLOSO en BOIC, die tot nu toe in ons vertrouwden. Laten we hopen dat dit zo blijft en onze quest zich kan verder zetten. Wij hebben er in ieder geval zin in!
Tot binnenkort! Wij gaan het weer even wat rustig aan doen.

Sebbe en Carolijn

Voor meer informatie over het EK Tornado 2005, zie www.multihullsweden.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: