Marcelien de Koning en Lobke Berkhout nog altijd op gouden medaille koer

25 augustus 2005, San Francisco USA - Als zeilers ergens op de wereld komen voor een grote wedstrijd is dit de meest gehoorde zin als het gaat om het weer en vooral de wind: `It’s never like this!` Gister was zo’n dag op het WK 470. De inmiddels zo vertrouwde mist en laaghangende bewolking had plaatsgemaakt voor zon. Onder de strakblauwe hemel bleef de verwachte sterke wind echter uit. Ze bleef steken op 9 tot 12 knopen. Door het geleidelijk opschuiven van het getij zeilden we gisteren in andere stroming. Dat had gevolgen voor de te volgen strategie. Marcelien en Lobke, die al vanaf dag 1 de leiding hebben op het WK wisten prima met de veranderde omstandigheden om te gaan. Twee keer konden ze zich van een mindere positie bij de eerste boei terugvechten naar een derde plek. De winst werd vaak gepakt in de onderlinge duels bij de boeien. Door het goed inschatten van de stroming en een agressieve benadering werden bij bijna iedere boei tegenstanders `gedold`. Met dit resultaat behouden Marcelien en Lobke hun leidende positie. De serie is net over de helft; 8 van de geplande 14 wedstrijden zijn verzeild. Marcelien en Lobke bekijken iedere wedstrijd op zich en lopen zeker niet op de zaken vooruit.

Bij de mannen was gisteren de eerste dag van de finales. De beste 32 van de voorrondes gingen van start in de gouden vloot. Hoewel de resultaten uit de voorrondes meetellen zijn dit vaak de wedstrijden waarin de echte klappers gemaakt kunnen worden omdat het veld een stuk sterker is. Sven en Kalle Coster konden ondanks hun goede vertrouwen van vanochtend niet imponeren. Met twee twintigers zakten de broers in het algemeen klassement naar de 23e plaats.

www.470.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: