Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer halen zilver op EUROCAT te Heist

Hier zijn we weer. Het is een tijdje wat rustiger geweest na ons EK. Na ons druk seizoen waren we een beetje aan wat bezinning toe. Dat hebben we dan ook gedaan. We hebben elk gedaan wat we al een tijdje wilden doen. k heb thuis een beetje lopen rommelen, terwijl Carolijn wat vrienden in Nederland is gaan bezoeken. We waren er allebei echt aan toe, en we hebben er beiden van genoten.

Ondertussen hebben we ook wat nagedacht over onze campagne, een beetje gepraat en wij zijn er alvast uit. Wij vinden dat we genoeg hebben kunnen tonen om te verdienen van er verder aan te werken. 21 september hebben we een gesprek met zowel BLOSO als het BOIC. Zij moeten ons dan vertellen onder welke voorwaarden we verder kunnen doen. We kijken ernaar uit!

Zaterdag 27 augustus hebben de Eurocat in Heist gevaren. Dit is een semi-langeafstandsrace. De hele week stond er een stevige wind, het weertje waar wij wel van kunnen genieten. Vandaag stond er een matig windje, het weer waar iedereen wel graag in zeilt. Dat bleek ook: 80 deelnemers meldden zich aan de start. Zoals gewoonlijk als we in de Tiger varen, waren we eigenlijk een beetje te laat met onze voorbereidingen. Toch hadden we nog net de tijd om een testrakje te trekken. We voeren onder spi terug en kwamen in de laatste minuut terug bij de startlijn. Toch wisten we ons prima te plaatsen, en waren als één van de eersten weg. Bij de eerste en 2de boei moesten we ook alleen de veel snellere Eagle voor ons laten gaan. Voor de wind ging het echter niet zo lekker. We maakten een paar foutjes,en daar bovenop konden we ook niet echt onze snelheid vinden. We rondden de 3de boei dan ook als 17de !!!
In het kruisrak besloten wij extreem de zee in te trekken, terwijl de meesten hun geluk aan de kant beproefden. We probeerden een paar keer wat centraler te komen, maar telkens we iets naar de kant kwamen, viel de wind voor ons weg. Helemaal lay-line kwamen we uiteindelijk in dubbel trapeze en in surf naar de finish toe, en tot onze grote verbazing hadden ze de wedstrijd verkort. Wat ons nog meer verwonderde,was dat we alle F18's hadden ingehaald. Alleen de Eagle en een 20-voeter gingen voor ons over de finish.

Toch nog een succes dus.

NA de rating-berekeningen krijgen we het volgende podium:

1. Hans en Ruurd, uit Nederland op de Eagle
2. Carolijn en Sebbe, zeilend voor osrc, op de Tiger
3. Luc en Marc, ook zeilend voor osrc, ook op de Tiger
80 deelnemers

volledige resultaten binnenkort op www.vvwheist.be

Vanavond vertrek ik nog naar St Malo, waar we wat plezier gaan maken in een half tonner, maar natuurlijk ook gaan proberen te winnen. Met een beetje geluk ben ik dan net op tijd terug om volgend weekend het BK F18 te kunnen varen in Duinbergen.

Tot dan,
Sebbe en Carolijn

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: