ABN AMRO ondersteunt Optimistzeilen in Nederland

Rotterdam, 27 augustus 2005 - ABN AMRO is voor drie jaar hoofdsponsor van Optimist Club Nederland (OCN) geworden. Onderdeel van de ABN AMRO ondersteuning is de adoptie van de ABN AMRO Combi wedstrijden (een Optimistcompetitie in 7 verschillende regio’s van Nederland) en de ABN AMRO Selectiewedstrijden voor de Nederlandse Jeugd- en Kernploeg.

Ontwikkeling Optimistzeilen
De OCN-sponsoring is erop gericht de jeugdzeilsport en dan met name het Optimistzeilen, in de breedte verder te ontwikkelen. ABN AMRO en OCN zullen gezamenlijk een aantal projecten starten die het Optimistzeilen in Nederland bevorderen. Zo zal OCN de beschikking krijgen over een aantal ABN AMRO Optimisten, die gebruikt kunnen worden voor het organiseren van zeilclinics tijdens OCN-evenementen. Tevens kunnen lokale zeilverenigingen gebruikmaken van deze boten om kinderen uit hun regio kennis te laten maken met het Optimistzeilen. Naast de Optimisten stelt ABN AMRO materiaal beschikbaar dat gebruikt kan worden bij de organisatie van Optimist wedstrijden in de regio’s. Zo krijgt OCN de beschikking over een extra rescue boot die door de OCN trainers, maar ook door de verenigingen, gebruikt kan worden voor de organisatie van trainingen, zeilclinics en wedstrijden. Daarnaast ontvangen alle OCN-regio’s een pakket met wedstrijdboeien en overig materiaal dat gebruikt kan worden voor hun Optimist-evenementen.

Nederland kent een zeer groot aantal Optimistzeilers dat recreatief of bij een zeilvereniging wedstrijden zeilt. Om deze zeilers te betrekken bij OCN-evenementen, zal ABN AMRO in samenwerking met OCN een promotiepakket ontwikkelen. Nieuwe OCN-leden ontvangen dit pakket dat onder andere bestaat uit een cap, T-shirt en tas.

ABN AMRO en zeilen
ABN AMRO is actief in de zeilsport. Zo heeft ABN AMRO twee boten ingeschreven voor de prestigieuze Volvo Ocean Race, die in november 2005 in het Spaanse Vigo van start gaat en finisht in 2006. Daarnaast heeft ABN AMRO een intensieve relatie met de Heiner Zeilacademie, heeft zij de beschikking over een ‘eigen’ ABN AMRO Max-Fun en is ABN AMRO hoofdsponsor van de Studentenregatta en de ABN AMRO North Sea Regatta die jaarlijks vanuit Scheveningen wordt georganiseerd.

"Uitbreiding van onze zeilactiviteiten via OCN is een logische stap. Via OCN zijn wij in staat om het zeilen ook op lokaal niveau, via onze kantoren, te gebruiken. Daarnaast ondersteunen wij nu zowel de absolute wereldtop als de jongste jeugd die net begint met het zeilen in een Optimist.", aldus Gineke van der Weide van ABN AMRO Bank Nederland.

Optimist Club Nederland
OCN is opgericht in 1974 en is met 450 leden de grootste klassenorganisatie in Nederland. De Optimistklasse is de enige officieel door de ISAF (International Sailing Federation) erkende klassenorganisatie voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Doelstelling van OCN is om het zeilen in de Optimist te bevorderen en te activeren, alsmede de kwaliteit van het jeugdzeilen op te voeren. Om haar doelstellingen te bereiken, organiseert OCN samen met zeilverenigingen in Nederland jaarlijks een groot aantal zeilwedstrijden, een Optimistcompetitie, selectiewedstrijden, het Nederlands Kampioenschap Optimist en trainingen voor de Kernploeg en Jeugdploeg.

www.optimist.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: