Team Zwitserleven Booth/Dercksen verdedigt Europese titel Tornado

Volgende week verdedigt Team Zwitserleven van Mitch Booth en Herbert Dercksen zijn Europese titel in de olympische Tornado catamaranklasse. Het Europees Kampioenschap 2005 vindt van maandag 8 tot en met zaterdag 13 augustus plaats voor de kust van het Zweedse Västervik. Het Nederlandse duo stelt zich een podiumplek als doel, maar de concurrentie zal zwaar zijn. Alle grote namen zijn aanwezig, waaronder de olympische kampioenen Hagara/Steinacher (AUT) en de kersverse wereldkampioenen Echavarri/Paz (ESP).

"Het mag van mij elke dag windkracht vijf waaien", zegt Dercksen. "Maar het is daar eigenlijk net als in Nederland, want alle weertypen zijn mogelijk." Er staan momenteel 63 teams uit 21 landen ingeschreven, waaronder veel kanshebbers. Zo zijn bijvoorbeeld de nummers twee van het WK 2005, de Britten McMillan en Howden, de zilveren medaillewinnaars van Athene, de Amerikanen Lovell en Ogletree en de Australiërs Bundock (veelvoudig wereldkampioen en olympisch zilver in Sydney) en Worrall van de partij. Dercksen: "Er zijn eigenlijk wel tien gegadigden voor de overwinning. Wij horen daar ook bij. We gaan in elk geval voor een plek bij de eerste drie." Naast de strijd tussen Europese deelnemers om de titel, is er tevens een algemeen klassement voor de Mats Nyberg Trophy. Bundock verdedigt deze trofee.

Over het EK Tornado 2005
Op zondag 7 augustus vindt de oefenrace plaats en op maandag 8 augustus start het kampioenschap. Dagelijks staan er twee wedstrijden op het programma, dus in totaal zijn er tien gepland. Donderdag is een rustdag en op zaterdag 13 augustus wordt de Europese Kampioen 2005 gehuldigd. Voor Team Zwitserleven is het EK Tornado een meetmoment voor verlenging van de A-limiet van NOC*NSF. Daarvoor moeten ze in de top zes eindigen.

Voor meer informatie over het EK Tornado 2005, zie www.multihullsweden.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: