Ostend Sailing & Racing Club klaar om snelle cats te ontvangen

Op 13-14-15 augustus organiseert de Ostend Sailing & Racing Club (OSRC) de Midcoast Multihull Cup 2005. Dit is een lange afstandsrace voor sport catamarans van 16 voet en meer die zich afspeelt langsheen de Belgische kust. Op zaterdag 13 augustus wordt er om 13.00 uur gestart vanuit Oostende om in een nonstop traject naar Koksijde en terug te varen. De volgende dag staat de andere kant van de kust op het programma en zal de zeilvloot richting Blankenberge varen om juist voor de pier van Blankenberge een boei te ronden en vervolgens terug te keren naar Oostende. Maandag 15 augustus wordt als reservedag gehouden indien de weersomstandigheden het niet toelaten om op een van de andere dagen te zeilen.

Freddy Lecomte, voorzitter van de OSRC, vertelt: "Deze 2-persoons sport catamarans zijn de snelste zeilboten en bij een matige wind van 3-4 beaufort halen zij al gemakkelijk 20 knopen of bijna 40 km/u. Het parcours is dicht bij de kust uitgestippeld zodat wij niet alleen beter kunnen waken over de veiligheid van de deelnemers maar eveneens voldoende spektakel kunnen bieden aan de bezoekers van onze kust. We verwachten 30 tot 40 deelnemende boten uit België, Nederland en Frankrijk."
Hij licht verder toe: "Wij zijn fier te mogen rekenen op de deelname van Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer. Onze Belgische olympische medaillewinnaar in de Finn klasse is na de Spelen van Athene overgeschakeld op het catamaranzeilen en is samen met zijn levensgezellin een campagne gestart ter voorbereiding van de Olympische Spelen van 2008 in Peking. In een eerste fase dienen ze vooral hun boot beter leren kennen en daarbij is een lange afstandswedstrijd als de Midcoast Multihull Cup een ideale gelegenheid voor."

Enkele praktische data
De start van de Midcoast Multihull Cup vindt plaats op zaterdag 13 augustus om 13.00 uur voor het strand van de Halve Maan in Oostende (ter hoogte van de Oostendse vuurtoren) en zal vervolgens via Middelkerke naar Oostduinkerke gaan waar de zeilers een boei moeten ronden om daarna terug te keren naar de aankomst die voor het strand de Halve Maan ligt. De lengte va n dit parcours is 28,3 zeemijl of 52,4 km.
Op zondag 14 augustus zal er om 11.00 uur gestart worden vanaf dezelfde plaats richting De Haan en zullen de zeilers voor de haven van Blankenberge een boei ronden. Ze zullen vervolgens terugkeren naar Oostende en in functie van de weersomstandigheden (voldoende wind) zullen ze dit nogmaals herhalen. De lengte van dit parcours bedraagt 33,5 zeemijl of 62 km.
Het klassement zal opgemaakt worden aan de hand van de som van de tijden van beide manches.

Over de OSRC
De Ostend Sailing & Racing Club (OSRC) is een zeilclub gelegen aan de Oostendse vuurtoren (Vuurtorenweg 1) en telt meer dan 200 leden. De beachclub werd 18 jaar geleden opgericht om zeilers de mogelijkheid te bieden met hun catamarans op de Noordzee te gaan zeilen. Naast catamarans is er ook ruimte voor kleine eenrompszeilboten. Via de club worden ook zeilopleidingen voor beginners en gevorderden verstrekt. De club telt onder haar leden ook Sebastien Godefroid, voormalig wereldkampioen en zilveren medaillewinnaar op de Olymische Spelen in Atlanta in de finn-klasse.

Meer info op: www.osrc.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: