Jeugd EK en senior EK LASER te Cartagena (ESP)

Zondag startten 232 Laserzeilers hun Europees Kampioenschap verdeeld in jeugd en seniors. In de jeugd 26 landen, seniors 37 landen. In de seniors zullen we de titel van EK Philippe Bergmans vorig jaar te Travemunde niet kunnen verlengen, aangezien er geen seniors uit België aanwezig zijn; Philippe vaart met zijn team op de Stad Gent en Wannes Van Laer is reeds behoorlijk op niveau, maar we hebben gekozen om zo goed mogelijk te eindigen in het Jek tot 21 jaar...

Na een niet al te beste start gisteren, zwakke zuidelijke zeebries, eindigde Wannes 20ste. Voor de wind zeilde hij tot een 12de stek, maar moest echter prijs geven in het volgende rak door net iets te veel in het midden te blijven. In de 2° wedstrijd, met wat meer zeebries, startte Wannes uitstekend, zeilde een voortreffelijke eerste kruisrak (2de aan de 1ste boei), maar moest voor de wind de meerdere erkennen in Douwe Broekens. Aan de wind was de optie van Wannes net iets te conservatief, hij ronde 5de en eindigde uiteindelijke ook als 5de...

Stand Youth:
1 CRO Daniel Mihelic 1,1
2 NED Douwe Broekens 3,1
3 FRA Corentin Pruvot 2,4
19 BEL Wannes Van Laer 20,5

Deelnemende landen & aantal: Duitsland 20, GBR 10, FRA 10, NED 8 en ons BEL met 1 Totaal 106 zeilers uit 26 landen

Stand Standard:
1 BRA Robert Scheidt 3,1
2 AUT Andreas Geritzer 8,2
3 CRO Aron Lolic 3,7

www.cartagena2005.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: