Belg Peter Laureyssens klaar voor de Transat 650

Binnen precies een week zit Peter Laureyssens op zee. Achter zal La Rochelle liggen, de oude haven van de Charente Maritime en het beroemde Fort Boyard. Voor hem de Golf van Biskaje en verder naar het Zuiden Lanzarote, één van de Kanarische eilanden waar de eerste etappe van deze transatlantische race een tussenstop houdt.

De start die hij de 17de om precies 17u17' zal nemen, sluit een doorgedreven voorbereiding van bijna drie jaar af. Van de voorgaande 12 wedstrijden in deze zeilklasse voor zeilracebootjes van 6,5 meter lengte, heeft hij er 9 gewonnen. Hij is nooit onder de derde plaats gerangschikt geweest. Hierdoor wordt hij, buiten de grootste belofte van deze race in de seriebotenrangschikking, de best presterende Belg op het gebied van oceaanzeilen. Solo wel te verstaan.

De vorige dagen was hij vooral bezig met de laatste technische details van zijn boot, diverse controles (veiligheid, uitrusting en technische meting) en volgde hij diverse meteo, communicatie en securitybriefings. De 70 deelnemende boten moesten een week voor de start in la Rochelle zijn.

foto's © www.vision-art.be

www.plyachtracing.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: