Team Zwitserleven Booth/Dercksen wint VOLVO CHAMPIONS RACE

Op zondag 11 september 2005 won Team Zwitserleven Booth/Dercksen met overmacht de Volvo Champions Race in Travemünde. De sterke wind op de Duitse Oostzee maakte het publieksevenement voor de olympische 49-er en Tornado klassen extra spectaculair. Van de tien races schreven de Nederlandse Tornado-zeilers er zes op hun naam. Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid eindigden verrassend op de tweede plaats, gevolgd door de Duitsers Roland Gäbler en Gunnar Struckmann.

"Het was helemaal super", zei Herbert Dercksen enthousiast. "We wonnen steeds met een mega voorsprong. Met meer wind gaan we gewoon beter dan de rest, dus dit keer was het makkelijk voor ons." De Volvo Champions Race startte vrijdag 9 september en duurde tot en met zondag 11 september. De belangstelling was groot, want het strand stond vol met toeschouwers. Zij kregen een spectaculaire strijd te zien bij dagelijks gemiddeld vijftien tot twintig knopen wind.

Roland Gäbler en Gunnar Struckmann pakten de overall overwinning over de drie Volvo Champion Races. Team Zwitserleven werd vierde in het totaalklassement.

Over Volvo Champions Race
De Duitse serie Volvo Champions Races bestond dit jaar uit drie evenementen in Starnberg, Leipzig en Travemünde. De wedstrijden vonden dicht bij de oever plaats, zodat het publiek alles kon volgen. In totaal streden circa dertig topteams in de spectaculaire Tornado- en 49er-klassen om de eer.

Top vijf Volvo Champions Race Travemünde:
1. NED - Booth/Dercksen, 11 punten
2. BEL - Brouwer/Godefroid, 24 punten
3. GER - Gäbler/struckmann, 25 punten
4. CAN - Johansson/Stittle, 27 punten
5. AUS - Bundock/Bianchi, 28 punten

VOLVO CHAMPIONS RACE

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: