Belg Jerome van Coillie wint ONK Draken

Donderdag t/m zondag 8 t/ 11 september werd traditioneel het Open Nederlands Kampioenschap in de Drakenklasse verzeild vanaf het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum in Medemblik.
De Belg Jerome van Coillie werd onverwacht winnaar voor de routiniers Pieter Heerema en Fred Imhoff.

De eerste drie zijn dicht bij elkaar geeindigd.
Het Drakenteam Reinier Wissenraet van de Koninklijke (Muiden) debuteerde en maakte indruk door veel snelheid en een vierde plaats overall voor Heike Blok, die door het slechte resultaat in de voorlaatste wedstrijd een medailleplaats zag vervliegen.
Debuterende Draken teams Pieter Keizer, (kersvers lid van het hoofdbestuur van het Watersportverbond en voorzitter afdeling Topsport)/Ab Ekels/Harald de Vlaming, bleef door de laatste wedstrijd het team van Jules Pieters/Simon Keijzer (toekomstig bestuurslid Topzeilen)/Arend van Bergeijk voor en eindigde binnen de eerste tien.

Uitslagen:
1. Jerome van Coillie, Manu Hens, Michel Siquet (Belgie) 41,0 pnt.
2. Pieter Heerema, Dolf Peet, Theis Palm 42,0 pnt.
3. Fred Imhoff, Richard van Rij, Sven Machielsen 43,7 pnt.
4. Reinier Wissenraet, Gijs Evers, Daan Goedkoop 48,7 pnt.
5. Heike Blok, Sebastian Hopf, Robert-Jan van Olffen 51,4 pnt.
6. Michiel van Dis, Wouter van Dis, Rik Wolters 56,7 pnt.

bron: www.knwv.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: