Vooraankondiging Watersportverbond -<br> Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap

Het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Olympische Klassen vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september. Het evenement wordt verzeild vanuit het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum in Medemblik. De topzeilers in de 470, 49er, Laser, Laser Radial, RS:X, Star, Tornado en Yngling klasse zetten alles op alles om de Nederlandse titel binnen te halen. De top van al deze klassen met uitzondering van de Finnen en de Lasers is dan ook zeker aanwezig. Het Nederlandse Kampioenschap voor de Finn en de Laser is eind juli al gevaren in verband met beide Wereldkampioenschappen die tegelijkertijd met het ONK van aankomend weekend plaatsvinden.

Wedstrijdschema
In de 470, 49er en in de Tornado klasse zullen de finalewedstrijden volgens een nieuw format worden gevaren. Dit finalesysteem is een nieuw systeem wat eind mei op de Holland Regatta werd geïntroduceerd. Tot zaterdagmiddag zal er net als in de andere klasse een fleetrace worden gevaren. Zaterdag aan het einde van de dag zullen de zes beste boten in korte banen vlak voor de haven van Medemblik strijden om een plek in de finale. De nummers één, twee en drie zullen op zondag de finales varen wederom vlak voor de kust. De overige klassen zullen op zondag de laatste fleetraces varen.

Deelnemers
Onder de 150 deelnemers zijn vele bekende namen te vinden. De kersverse wereldkampioenen in de 470 klasse Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zullen proberen ook deze titel te veroveren. Bij de heren verdedigen de broers Sven en Kalle Coster hun titel. Voor de RS:X klasse is dit het eerste Nederlands Kampioenschap, Kernploeglid Joeri van Dijk zal gaan proberen ook in deze klasse het Nederlandse Kampioenschap op zijn naam te schrijven. De grootste klasse is die van de Laser Radial met 50 inschrijvingen. In deze nieuwe Olympische klasse voor de dames wordt dit weekend ook door de heren gestreden om die felbegeerde titel van Nederlands Kampioen.

Over het Delta Lloyd ONK Olympisch Zeilen
De Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen Olympisch Zeilen zijn een initiatief van het Watersportverbond. Het concept is één Nederlands Kampioenschap in alle Olympische en Paralympische klassen, op één locatie in hetzelfde weekend. De paralympische zeilers ontbreken in 2005 vanwege het Wereldkampioenschap gehandicapten zeilen wat deze week is geëindigd. Het evenement vindt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september 2005 plaats vanuit het Internationaal Zeilwedstrijdcentrum in Medemblik

foto: ONK 2004 archief

www.opendutchsailing.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: