UIT DE KUIP:<br> Team Jannichsen tijdens het WK J24

Donderdag avond is Team Jannichsen aangekomen in Weymouth om het Wereldkampioenschap J24 te zeilen, vrijdag is er eerst vergaderd over de de klasseorganisatie en de klasseregels, in deze World Council Meeting is Nils Jannichsen in de Technische Comissie gekozen voor de komende 3 jaar.
Na de het meten van alle boten is de NED51 zondag te water gegaan en is de practice race gevaren, De Jans is als 27ste gefinished. Van Maandag to Vrijdag is het echt serieus.

Maandag begon met 2 algehele terugroepen waarna we met de hele vloot 3 uur hebben gewacht op wind, uiteindelijk is 1 wedstrijd gevaren deze wedstrijd is de NED 51 als eerste Nederlandse boot geeindigd.
Dinsdag was een prachtige zeildag alleen kreeg de team Jannichsen de snelheid en de hoogt er niet echt goed in tijdens de eerste wedstrijd was er sprake van een protest met een zweed, tijdens de 3de wedstrijddie pas om 19:30 plaatselije tijd eindigde, waren er 2 incidenten. 1 van die 2 protesten werd doorgezet, we dachten dat dit protest door een australier voor ons een inkoppertje zou worden maar de jury werkte niet goed mee met als gevolg dat ons beste resultaat van die dag veranderde in een laatste plaats.

Vandaag, woensdag 2 wedstrijden gevaren met een stevig windje, de eerste wedstrijd wat pech met de start en inhalen zat er, met het niveau van de andere wedstrijdzeilers niet meer in. elke deelnemer heeft zich moeten selecteren voor dit WK, waardoor het niveau erg hoog is.
Wedstrijd 6 zij n we als 36ste geeindig, we hopen op meer van deze uitslagen.

foto © fluidfotos.com

Een en het ander is te volgen op www.NED51.nl
en op
www.j24-weymouth.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: