Enerverende tweede dag<br> Delta Lloyd Open Dutch Championship for Olympic Classes

Medemblik, 17 september 2005 - De tweede dag van het Delta Lloyd Open Dutch Championship for Olympic Classes werd gekenmerkt door mooi weer, goede wind een veel mooie wedstrijden Er stonden veel wedstrijden op het programma omdat er gister, op de eerste dag van het kampioenschap vanwege te harde wind geen wedstrijden werden gevaren.

In de 470 klasse werden zowel bij de dames als bij de heren vier wedstrijden gevaren. Bij de dames gingen de favorieten Marcelien de Koning en Lobke Berkhout drie wedstrijden aan de leiding. De laatste wedstrijd waren de dames echter iets te voortvarend en startte te vroeg. Daardoor gaan na vier wedstrijden de Deense Henriette Koch en Lene Sommer aan de leiding. Gevolgd door Marcelien en Lobke op de tweede plaats.

Bij de heren nemen Sven en Kalle Coster de leidende positie in het klassement. Zij worden gevolgd door Morten Bogacki en Christian Lindemann (GER). Op de derde plaats vinden we Barend Hilterman en Max Blom.

In de Tornado klasse werden er aan het einde van de dag met de top vijf van het klassement, halve finales gevaren. De korte, spectaculaire races vlak voor kust van Medemblik waren voor het publiek op de kant een lust voor het oog. Helaas had het team van Wouter Samama en Jeroen van Leeuwen een aanvaring in de start van de eerste wedstrijd. Het roer raakte hierdoor dusdanig beschadigd was dat verder zeilen niet tot de mogelijkheden behoorde. De strijd om de drie plaatsen met de overgebleven boten was heftig. Uiteindelijk zijn het Carolijn Brouwer en Sebbe Godefroid, uitkomend voor Belgie, Oskar Johansson en Dominic bakker (CAN) en Mischa Heemskerk en Coen de Koning (NED) die morgen in de finale zullen vechten om de gouden medaille.

In de Yngling klasse werd er door de Nederlandse kernploegmeiden wisselend gevaren. Het team van Mandy Mulder startte voortvarend met een eerste plaats maar werd later gediskwalificeerd vanwege een verkeerd ingeschatte voorrangssituatie. Een tweede overwinning volgde en ook de derde wedstrijd werd er met een tweede plaats goed gepresteerd. Helaas voor het team van Mandy, Floortje Hendriksen en Marije Faber gingen zij tijdens de laatste wedstrijd te vroeg over de startlijn met een OCS als gevolg. Het team van Mandy staat hierdoor op een 12 plaats in het tussenklassement. Het team van Janneke Hin, Brechtje van de Werf en Petronella de Jong liet gedurende de dag een stijgende lijn zien. Ze begonnen met een vijfde plaats, vervolgens een derde plek. De derde wedstrijd wisten ze op hun naam te schrijven maar helaas had ook dit team tijdens de vierde race een te vroege start. Het team van Janneke staat op een 5e plaats in het tussenklassement.
Het klassement wordt aangevoerd door het team van Marcel de Jong, Redmer Bootstra e Jeroen van de Broek.

In de Neil Pryde RS:X gaat het gevecht om de gouden medaille duidelijk tussen Joeri van Dijk en Casper Bouman. De laatste gaat aan de leiding met twee gewonnen wedstrijden en een tweede plaats. Joeri neemt de tweede positie in met twee tweede plaatsen en één overwinning.

In de Laser klasse gaat Rutger van Schaardenburg aan de leiding gevolgd door Juri Vogel en Gert-Jan Veerman.

In de Laser Radial klasse staat Steven Krol op de eerste plaats in het tussenklassement. Steven le Fevre staat met een punt verschil op de tweede plaats. Als derde vinden we de eerste dame in het klassement Evi van Acker uit Belgie.

Bij de 49ers gaan Pim Nieuwenhuis en Daan Schutte aan de leiding. De tweede positie word ingenomen door Jeroen van Catz en Wilco Stavenuiter. Serge de Prie en Ferdinand van West bezetten de derde positie in het tussenklassement.

In de Star klasse zijn het Willem Jan Kok en Gerard van de Krogt die het klassement aanvoeren. Alwin van Daelen en Peter Peet staan op de tweede plaats en Marc Blees en Gert van der Heijden staan derde.

Voor morgen staan er voor de meeste klassen twee wedstrijden op het programma. De surfboards zullen morgen echter drie races varen. Aan het einde van de middag zullen er in de 470 heren en dames klasse, 49er en Tornado klasse finales worden gevaren met de top drie van het klassement.

ONK Olympische Klassen 2005

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: