GOESE SAS TROPHY 2005<br> From hero to zero en omgekeerd

Zestig enthousiaste deelnemers maakten van de 5de editie van de Goese Sas Trohy een groots feest. Een voor het kleine haventje aan de Oosterschelde ongeziene menigte was al van vroeg op de been om de laatste voorbereidingen te treffen. Boten werden nog in het water gelaten en proviant werd aangevoerd.

Teveel zeilschepen om te schutten doorheen de sluis, wat tot een uitstel van de start aanleiding gaf. De windgoden hadden het weekend van 17 en 18 september gekozen om eens flink gek te doen. De Touring klasse, met maar liefst 4O schepen vertrok voor een pittige baan, onder moeilijke omstandigheden. Hoewel de LEEUW VAN ZEELAND ogenblikkelijk aan de leiding kwam, zaten de kleinere schepen mee in de strijd om de titel. De wind was aangekondigd Noord 3 maar maakte de gekste capriolen en zwakte soms af tot 2 knopen om vervolgens uit een andere hoek tot 15 knopen wind aan te leveren. De oude getrouwe BOJANGLES van Piet was iedereen te vlug af waarvoor chapeau! De kleine maar zeer snelle TIBO maakte samen met het Team van de Visser het podium compleet.

De 20 schepen tellende Race Klasse kende een eerste kruisrak dat kon tellen. De MAGNIFIQUE wist met zijn 31.7 Bénéteau de veertig voeters bij te houden door tactische slagen. Er volgde een zenuwslopende strijd tussen de kopgroep van 6 die door de windcondities alle kanten uitging. Na vijf uur varen winst de SWISS LIFE het zeel naar zich toe te trekken, dit gevolgd door de X ARGENTA en de WEERGA.

De late finish zorgde voor een buitenhaven vol schepen en een steigerbar met de nodige drank om de inspanningen weg te spoelen. De nacht duurde lang in het Loze Vissertje waar tot in de vroege uurtjes op hoog niveau werd nagekaart.

Op zondag werd zeer weinig wind voorspeld. Omdat het comité absoluut zoveel mogelijk schepen tijdig wenst te finishen, werd voor de kleinste baan gekozen. In normale omstandigheden zou iedereen om 2 uur moeten binnen zijn geweest, ware het niet dat, ..., die verdomde wind weer eens wegviel. Boten dreven voorbij de boei, gingen voor anker, dronken een biertje, gaven spijtig genoeg op. Toch was het de kleinste boot die in de Touring klasse de eerste plaats wegkaapte. De TIBO was op dreef tesamen met de KCIROY en natuurlijk BOJANGLES.

In de wedstrijdklasse wederom tandengeknars. From hero to zero en omgekeerd, zo snel kon het gaan. De AGUAZUL en de NIXIE toonden hun klasse en wisten in de rating de SWISS LIFE voor te blijven.

Uiteraard wensen wie iedere deelnemer, medewerker, vrijwilliger, sponsor etc etc in het bijzonder te danken voor hun/haar gewaardeerde aanwezigheid. Wederom zullen we bepaalde zaken trachten te verbeteren en hebben voor de zesde editie een bijzondere hoofdprijs in gedachten. Hopenlijk tot volgend jaar!

Meer info: Goese Sas Trophy 2005

foto © www.vision-art.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: