UIT DE KUIP:<br> MXTC herverovert NL-titel Maxfun 25

De wisseltrofee voor het Open Nederlands kampioenschap Maxfun 25 verzeild op het Haringvliet is door MXTC-JuicePlus+ heroverd op de kampioen van 2004 Maxsolution. In het weekend van 16, 17 en 18 augustus werd door de kampioen van 2003 onder leiding van de vaardige hand van stuurman Marco van Driel een sterke serie neergezet, die de concurrentie het nakijken gaf (4,1,1,1,2,6).

Het kampioenschap georganiseerd door Helius in Hellevoetsluis kende een alles behalve gladde start voor de 16 deelnemende boten. De vrijdag kon er geen wedstrijd verzeild worden door de harde wind (in stoten 30+). Ook de zaterdag verliep alles behalve vlekkeloos. Het wedstrijdcomité had de handen vol aan de draaiende en uitdovende wind. De baan moest meerdere malen verlegd worden onder luid protest van de deelnemers. Helaas moest ook de eerste gestarte wedstrijd afgeblazen worden, nadat de tijdslimiet van twee uur verstreken was. Wederom onder luid protest van de halve vloot die op een meter of 100 van de finish lag te wachten op het laatste beetje verlossende wind (met Sprenger voorop).
Om het feest compleet te maken, vergat het comité de finishvolgorde te noteren bij de eerste wedstrijd die het predikaat ‘eerlijk’ verdiende. De jonge eenheidsklasse kwam pas echt op stoom toen de avondbries opstak, helaas te laat om die dag meer dan twee wedstrijden af te werken. Gelukkig kon na interventie van de klassenorganisatie ook een uitslag van de eerste race opgemaakt worden, zij het aan de toog. Tot opluchting van Jan-Pieter Botman, tacticus op Sprenger. "Als we geen uitslag hadden gehad van deze race, dan waren twee eerste plekken aan onze neus voorbij gegaan."

Op de zondag werd het al snel duidelijk dat de MXTC-JuicePlus de eerste plek in de laatste race op zaterdag niet eenvoudig uit handen zou geven. In tactische weer met veel winddraaiingen van meer dan 30graden wisten zij als beste de juiste klappen op het juiste moment te maken. "We hebben ons hier eigenlijk het hele seizoen op voorbereid. Dit weekend klopte alles. We bijna geen fouten, de rust bewaard aan boord en vertrouwd op onze ervaring", zo verklaarde Marco van Driel.

Uitslag Open Nederlands Kampioenschap
1: MXTC- JuicePlus+
2: Sprenger Relaxteam
3: Maxsolution

Crew MXTC-JuicePlus+
Marco van Driel: Stuurman
Nijs van der Mei: Grootzeil
Martijn Worseling: Fok
Bart Leerling: Tacktiek

Zie ook: www.maxfun25.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: