UIT DE KUIP:<br> GanXo winnaar ONK X99

Het begon allemaal heel mooi vrijdagochtend. Een mooi zonnetje en genua’s aan dek. Een half uurtje buiten bleek dat allemaal wat teveel van het goede. In korte tijd nam de wind toe, een spi ging aan flarden en een andere X ging "chinees. De eerste start stond gepland om 12.00 uur, maar om 13.00 besloot het wedstrijdcomité uit te stellen… En van uitstel komt afstel. Op zich niet vreemd want het wedstrijdcomité had inmiddels 36 knopen wind gemeten! Het was vrijdag dus al vroeg druk in het gezellige clubhuis van WV Helius.

Wat er op vrijdag teveel was, was er op zaterdag te weinig: wind. De eerste race werd na ongeveer een uur varen afgebroken i.v.m. gebrek aan wind! Na een paar uur wachten en natregenen, liet een buitje wat wind achter, en kon het wedstrijdcomité toch nog 3 races starten. Deze serie werd overtuigend gezeild door de Bluenose met een score van 1-1-3.

Zondag begon gelukkig met voldoende wind en vanaf 10 uur kon 4 keer worden gestart. De tweede wedstrijd begon echter met een te vroege start van de Bluenose, X-treem en de Solex. Het team van Frank Zaun met zijn GanXo profiteerde hiervan, zeilde naar een eerste plaats toe, en deed dit de twee volgende races ook.

Door een overtuigende serie op zondag, zeilde de GanXo naar een verdiende eerste plaats. Een verloren protest en te vroege start, leverde de Bluenose een DSQ en OCS op, en viel terug naar een teleurstellende vijfde plaats. De X-treem en de RoXanne, die voor de gelegenheid gedeeltelijk werd bemand door de (ex)MAXX bemanning, profiteerden hiervan en eindigden op een 2e, resp. 3e plaats.

Eind zondagmiddag werden de uitslagen bekend gemaakt, de prijzen uitgereikt en kon voldaan worden teruggekeken op een leerzaam, gezellig en zonovergoten weekeind wedstrijdzeilen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: