Michel Kleinjans verraden door … de startmotor van ROARING FORTY

  • Author: entityone
    Date: za, 24/09/2005 - 12:32

Hij had het moeten weten: Ierland is immers het thuisland van de beroemde Murphy. De kans bestond dat deze onsympathieke Ier de haven van Dun Loaghaire, waar de ROARING FORTY aangemeerd ligt, met een bezoekje zou vereren. En zo geschiedde… Enkele uren voor de start begaf immers de startmotor het, en zonder startmotor geen volle batterijen, dus ook geen ballasttanks. Logisch dus dat Michel Kleinjans zijn vertrek even uitstelt, totdat de nodige wisselstukken aan boord zijn en de motor weer kan draaien.

Voor één keer dat de omstandigheden voor een recordpoging ideaal waren (stralend weer, 25 knopen noordwestenwind en bijgevolg vlakke zee), strooit pech roet in het eten. Voor Michel was het even slikken, want de weersvoorspellingen voor de recordpoging waren gewoon schitterend.

De ROARING FORTY gaat voorlopig een weekje wachten op een nieuw geschikt weervenster, dat er meer dan waarschijnlijk volgende donderdag al zit aan te komen (welke zeeman vertrekt er nu op vrijdag?). Dan waagt hij wellicht een tweede en meteen ook voorlopig laatste poging om het Round Ireland-record scherper te stellen.

Het huidige record staat pas sinds 12 september 2005 op de tabellen en is in handen van de Ier Michael Liddy die met zijn First 40.7 in 5 dagen en 12 uur en 11 minuten rond Ierland zeilde.

Het record voor bemande jachten staat op naam van de Franse 60-voeter CITY JET/SOLUNE, in 57 uur 41 minuten.

Website Michel Kleinjans

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: