Robert Scheidt wint voor de achtste keer WK Laser

Voor de achtste keer heeft de Braziliaan Robert Scheidt de wereldtitel in de Laser klasse veroverd. Met een onwaarschijnlijke serie resultaten van eerste en tweede plaatsen liet hij in zijn thuisland de Argentijn Diego Emilio Romero met een verschil van maar liefst 34 punten achter zich op de tweede plaats.

De Nederlanders:
Marc de Haas die het begin van dit kampioenschap voortvarend van start ging kon zijn goede vorm niet vasthouden. Het begon op maandag met een aanvaring, Marc nam zijn straf onmiddellijk en draaide twee rondjes. Helaas moest hij hierbij ongeveer twintig boten voorbij laten gaan. Hij eindigde als 53e die race. Ook de tweede race van die dag bleek geen succes. Marc kwam als twaalfde over de finishlijn maar werd gediskwalificeerd wegens een te vroege start. In de races die volgden eindigde Marc niet hoger dan op de 29e plaats. Hij sloot dit Wereldkampioenschap af met een 39e plaats overall.

Sietse-Jan Sietzema werd, ook in de Goldfleet, 52e en Euardo van Vianen eindigde als 66e overall.

In de Silverfleet konden Roelof Bouwmeester en Matthieu Moerman goed meekomen in de top. Vooral Roelof behaalde de laatste twee dagen goede resultaten met een serie van 2-3-1-2. Hij eindigde hiermee op een tweede plaats in de Silverfleet. Matthieu Moerman eindigde als 13e in de Silverfleet

Het was een zwaar kampioenschap voor de deelnemers. Zes dagen achter elkaar zeilen zonder rustdag met elke dag gemiddeld 15 knopen wind, wat overeen komt met 4 Beaufort. 136 deelnemers uit 37 verschillende landen streden uiteindelijk om de Wereldtitel in het Braziliaanse Fortaleza. Van 2 tot en met 9 december zal in het zelfde Fortaleza het Wereldkampioenschap in de Laser Radial Open en Dames klasse plaats vinden en van 10 tot en met 17 december het Wereldkampioenschap voor de jeugd in de Laser Radial.

Meer informatie is te vinden op www.2005laserworlds.com.br

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: