Finalisten van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen zijn bekend

Vandaag, op de voorlaatste dag van de HISWA te Water in IJmuiden, werden onder perfecte omstandigheden twee halve finales van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen verzeild. Het publiek kon onder het genot van een hapje en een drankje op het terras op de Delta Lloyd Pier de spannende strijd aanschouwen.

De eerste halve finale ging tussen het team van Peter Peet en het team van Gaston Loos.

Nog voor dat het startsein had geklonken was het al een kat en muis spel, bij matchracen wordt er voor de start geprobeerd om de ander een penalty te laten krijgen.

De eerste wedstrijd had het team van Gaston Loos een goede start en kwam als eerste bij de bovenboei, in het voor de windse rak had het team van Peter Peet problemen met de spinaker waardoor ze niet meer konden inlopen op het team van Gaston Loos. Het team van Gaston Loos won dan ook de eerste race. Tijdens de tweede wedstrijd had het team van Gaston Loos al een penalty te pakken nog voordat er gestart was. Het team van Peter Peet had een zeer goede start en wist zijn voorsprong te behouden tot aan de finish. De laatste en beslissende wedstrijd was et wederom ontzettend spannend. Ook nu had het team van Gaston Loos al voor het startsignaal een penalty te pakken. Gaston had wel de betere start en ging als eerste om de bovenboei. Tijdens het tweede kruisrak voeren beide boten hun eigen koers in plaats van elkaar precies te volgen. Het team van Peter Peet nam de leiding over van Gaston Loos. Het team van Peter Peet, Fred Moerman en Ted Duyvestein ging uiteindelijk met een ruime voorsprong over de finish, wat de overwinning betekende in deze halve finale.

Over de vele protesten die er vielen zei Peter Peet: "Ja, je moet toch wat, en Gaston is zo fel, dat je er zelf ook fel van wordt."

De tweede halve finale van vandaag ging tussen het team van regerend Nederlands Kampioen Jeroen den Boer en het team van Jelle Roos. Voor de bemanning van beide teams was het een drukke dag. Maarten Innemee, deel van de bemanning van Jelle Roos voer eerder vandaag als bemanning van het team van Gaston Loos. Deze laatste kwam in deze tweede halve finale ook weer in actie, nu als bemanning van Jeroen den Boer. Ook Florence van Mierlo voor zowel in het team van Gaston als in het team van Jeroen den Boer.

Ook tijdens de tweede halve finale werden er al penalty's uitgedeeld nog voordat er gestart werd. In de eerste wedstrijd kreeg het team van Jelle Roos een penalty. Het team van Jeroen den Boer bleef jagen. Het team van Jelle Roos had een mooie start en ging als eerste om de bovenboei. Daar ging het alleen weer mis want het team van Jelle gaf het team van Jeroen niet genoeg ruimte om de boei te ronden en een tweede penalty was het gevolg. Het werd een tegen nul voor het team van Jeroen den Boer. Een penalty voor het team van Jeroen de Boer voor de start van de tweede wedstrijd bleek het team funest te worden. Het team van Jelle had wederom een goede start en ging als eerste om de bovenboei. De spinaker ging bij Jelle vlot omhoog, in tegenstelling tot het team van Jeroen. De spinaker zat in de knoop en de afstand tussen de schepen werd almaar groter. In het tweed kruisrak nam het team va Jeroen den Boer hun straf wat een ruime overwinning betekende voor het team van Jelle Roos. De derde wedstrijd had het team van Jelle Roos voor de derde achtereenvolgende keer een goede start en ging ruim om de eerste bovenboei. Er vielen geen penalty's in de race en het team van Jelle beleef uitlopen op het team van Jeroen den Boer. Het team van Jelle Roos, Floortje Hendriksen en Maarten Innemee finishte als eerste en werd daarmee de tweede finalist van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen.

Morgen om 14.00uur zal de finale van het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen te worden gevaren. Om 13.00 zal de wedstrijd om de 3e en 4e plaats worden verzeild.

In het Nederlands Kampioenschap Matchracen voor Studenten nam het team van Broach uit Delft het vandaag op tegen Orionis uit Amsterdam en het team van MayDay uit Groningen nam het op tegen US Histos uit Utrecht. De teams van Broach en MayDay kwamen als winnaar uit de bus en zullen morgen strijden in de finale. Deze finale zal om 10.30 starten.

foto © Watersportverbond

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: