UIT DE KUIP:<br> BK F18 met Sebbe en Carolijn

Wat een drukte! We zijn zogezegd met vakantie.Eindelijk een beetje rust. Zoals jullie al weten, zijn wij hier niet zo goed in. Carolijn ging haar vrienden bij Alinghi opzoeken en sportte zich te pletter. Ik ging de Half Ton Cup doen in St Malo. Op zich niet hard werken, maar wel lange dagen. Om een lang verhaal kort te houden, we hadden een toffe ploeg en deden wat we konden. We werden uiteindelijk 6de, na wat vreemde beslissingen van de jury. Het leek wel op het ek in Zweden. Het Race comite maakte een fout, gaf het toe, en de jury stelde dit vast. We kregen dan ook een redress. Dit was woensdag. Vrijdagavond of zaterdag (dat weet ik niet, want ik was al op weg naar Duinbergen) trekken ze de redress terug. Met de redress hadden we net het podium gehaald, dus ik vind dat we het wel goed gedaan hebben. Als de organisatie van de wedstrijden in het honderd loopt, moet je zelf maar uitmaken wat goed is en niet, en laat je de resultaten maar wat naast je liggen. In ieder geval bedankt voor de uitnodiging op de Generaal Tapioca! Het was alweer een toffe ervaring! En ook een dikke proficiat voor het studentteam op de Wave Rider, die ook een prachtige prestatie neerzetten. De foutjes in de organisatie links gelaten, was het een mooie week, met veel zon en doorgaans iets te weinig wind.

Gelukkig was het F18 BK alweer een stuk beter georganiseerd. Vooral de sfeer aan land is er steeds geweldig. De Nederlanders waren met een uiterst sterke delegatie, en haalden uiteindelijk ook de titel binnen. Wij deden ons best, maar hadden ons niet zo goed voorbereid. Dit viel ook op in onze resultaten. Toch hebben we weer heel wat bijgeleerd. We voeren 8 reeksjes, die ietwat kort uitvielen, maar we hadden uiteindelijk een prachtige serie met 52 boten. Wij eindigden uiteindelijk 7de. Patrick en Trois Pommes werden eerste Belgen op een 4de plaats. ZIj hebben vooral zondag schitterend gevaren en hun plaats was dan ook meer dan verdiend. Verder was er heel wat bootschade bij heel wat teams. De vele boten op een kort parcours hadden het soms wat moeilijk om uit elkaars vaarwater te blijven. Wij wisten gelukkig alles heel te houden. De volledige resultaten zijn weldra op www.rbsc.be

Woensdag vertrekken we alweer naar de Volvo Champions Trophee. Dit is meer een media-evenement dan een echte wedstrijd. Het is een gelijkaardige wedstrijd als we begin juni in Leipzig zeilden, maar dan nog beter. We kijken er al naar uit.

Tot binnenkort en geniet nog wat van het prachtige weer!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: