MAXIMUS verliest mast net voor de finish van de Maxi Yacht Rolex Cup

Porto Cervo (ITA) - De herinnering van het goede mediterrane weer van afgelopen zondag, met perfecte zomercondities, was een kort leven beschoren onder de deelnemers van de Maxi Yacht Rolex Cup. Hevige regenbuien, donder en bliksemslagen sloegen in net voor de start van de tweede race.

De schrik voor zware schade onder de vloot zat er goed in bij de organisatie en de deelnemers.

Maar het was de supersnelle maxi MAXIMUS die als eerste zware schade kon optekenen.

De mast brak enkele honderden meters voor de finishlijn. Niemand aan boord geraakte gewond.

Het 30 meter lange maxi zeiljacht MAXIMUS werd de haven binnengesleept door het Race Comité, terwijl de mast - inclusief 500m² zeilen, giek en neerhouder - later zullen geborgen worden, waarschijnlijk in vele stukjes.

foto © Carlo Borlenghi voor Rolex

www.regattanews.com
Meer weten over Maximus: www.supermaxi.co.nz

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: