'Top notch' zeezeilers in actie tijdens het Versatel ONK Zeezeilen

Het Versatel Nederlands Kampioenschap Zeezeilen in de IMS 1 - 4 klassen vindt plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 11 september. Het evenement wordt verzeild vanuit Marina Seaport IJmuiden. De zeezeilers in de IMS klassen zetten alles op alles om de Nederlandse titel binnen te halen. De top van deze klassen is dan ook zeker aanwezig.

Wedstrijdschema

Op vrijdag 9 september staan er drie korte baanwedstrijden op het programma. Voor alle vier de klassen is de start om 10.00 uur gepland. Op zaterdag 10 september is er voor alle klassen een middenlange afstandsrace van in ieder geval vijf uur. Op zondag 11 september zijn er voor alle deelnemende boten twee korte baan wedstrijden. Waar mogelijk vinden de boeirondingen vlakbij de pieren plaats zodat ook de toeschouwers vanaf het strand van IJmuiden de wedstrijden kunnen volgen.

Deelnemers

Onder de 34 schepen met hun bemanningen zijn vele bekende namen te vinden. Zo wordt veel verwacht van de AUDI van Jaap Zuiderveld. Zuiderveld werd met het ClubRacer zeilteam in 2004 winnaar van de Versatel Zeezeilranglijst en won met overmacht de Verbondsbezem in de IMS klasse 1.

Harry Amsterdam vaart met de YACHTVISION ook in de IMS 1 klasse en heeft onlangs de 24 uurs op zijn naam gezet. In deze klasse is de competitie groot met deelnemers als Peter de Ridder met de CHECKMATE III, Frans van der Heijden met de DAIKIN AIRCO en Gideon Messink in de SATORI.

Walprogramma

Ook na de wedstrijden is er voor de schippers en bemanning nog volop actie. Genietend van het zogenaamde steigerbier kunnen de deelnemers zich uitleven tijdens de Micro Magic wedstrijden om onderling uit te maken wie nu de beste stuurman- of stuurvrouw aan wal is.

Organisatie

De organisatie is in handen van de Noordzee Club, het Watersportverbond en Yachtclub Seaport IJmuiden. Deze drie organisaties zijn ook de initiatiefnemers. Het stimuleren van het wedstrijdzeilen op zee op hoog niveau is de grondslag voor dit evenement dat voor de tweede keer wordt verzeild en mede mogelijk wordt gemaakt door de ondersteuning van Versatel.

www.nkzeezeilen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: